15. srpna 2015 • 18:35

Gól zařídil i zavinil. Plusy a minusy Kadeřábkovy premiéry v bundeslize

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Debut v bundeslize Pavlu Kadeřábkovi nevyšel. Přestože Hoffenheim od 5. minuty vedl, nakonec prohrál na hřišti Leverkusenu 1:2. Mezi plusy českého reprezentanta se zařadil jeho načasovaný skluz, kterým vybojoval míč a založil gólovou akci Hoffenheimu. A největší minus? Přes jeho stranu padla vítězná branka Bayeru.



+ Vybojoval míč před prvním gólem

Nebál se, do souboje šel tvrdě. Skluzem vypíchl míč Heung-Minu Sonovi a založil útočnou akci Hoffenheimu. Ten z toho těžil. Steven Zuber následně převzal přihrávku Eugena Polanského a z bezprostřední blízkosti zakončil. Hosté vedli od 5. minuty 1:0.

SESTŘIH Bundesligy: Leverkusen - Hoffenheim 2:1, Kadeřábkova premiéra
Video se připravuje ...

+ Pracovitost

Na co si zvykli čeští fanoušci, to nyní ukázal v Německu. Kadeřábek je neúnavný hráč, který ve sprintu vydrží celých devadesát minut. Nebojí se soubojů, do každého chodí poctivě. To je jeho velká přednost.

+ Agresivita

Nepleťte si agresivitu se zákeřnými fauly. V případě Kadeřábka je myšlena v dobrém slova smyslu. Soupeři dal co proto, souboje s ním bolely. Nebál se ani skluzů, jedním založil gólovou akci Hoffenheimu.

– Druhá branka Leverkusenu

To je velké minus. Přes Kadeřábkovu pravou stranu padl v 71. minutě vítězný gól Bayeru. Střelecky se prosadil Julian Brandt, který českému bekovi utekl. Pro jeho obranu je ale potřeba zdůraznit, že mu spoluhráči nepomohli. Proti sobě měl v klíčové chvíli dva hráče Leverkusenu.

Kadeřábkův VIDEOBLOG: Premiéra v bundeslize? Rozdíl je veliký
Video se připravuje ...

– Málo podporoval ofenzivu

Směrem dopředu jste neviděli Kadeřábka tak často, jak si ho pamatujete ze Sparty. Soustředil se hlavně na obranné úkoly. Zřejmě tak zněly pokyny trenéra Hoffenheimu. Smysl to dává, na hřišti Leverkusenu nemůžete bezhlavě otevírat obranu. Každopádně je to škoda, Kadeřábek je lepším hráčem, když mu poskytnete na lajně větší volnost.

– Adaptace

Ruku na srdce, na bundesligu si bude ještě chvíli zvykat. Zatímco v české lize v každém utkání uplatnil svou rychlost, v Německu je pouze jedním z mnoha rychlostně vybavených hráčů. Hraje se v jiném tempu, oproti Synot lize to je sakra rozdíl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud