Jan Podroužek
22. srpna 2015 • 13:40

Pekelný Kadeřábkův úkol: Bude muset hlídat Robbena i Müllera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 15:30 | Bude to jako proskočit ohnivou obručí. Jemně vytrčíte končetinu, a hoříte. Test testů. Českému obránci Pavlu Kadeřábkovi se po Bayeru Leverkusen postaví superhvězdy Bayernu Mnichov.



Ve druhém bundesligovém kole půjde Hoff enheimu o první body a 23letému Čechovi o to, jak dokáže obstát proti těm úplně nejlepším. Má být v základní sestavě.

Napoprvé to ušlo. Slušný start do bundesligy. Dobrý první zápas v ní. Dnes v půl čtvrté odpoledne bude ale nesmysl na to myslet. Solidní výkon na hřišti Leverkusenu by měl Pavel Kadeřábek přinejmenším zopakovat, spíš ho radši ještě povýšit, jestli má extra třída Bayernu Mnichov utřít nos.

Hoffenheim vstoupil do ročníku s 23letým Čechem v základní sestavě. V Leverkusenu běžela teprve pátá minuta, když do toho Kadeřábek zajel. Tvrdě. Čistě. A byl z toho gól pro hosty. Rychlým skluzem obral soupeře o míč, jeho spoluhráči pak dovedli akci až do brány. Modrobílý tým vedl 1:0.

„Chytil jsem se hned první přihrávkou, a ten skluz? Založil jsem tím gólovou akci, dostal jsem za to i pochvalu,“ potěšil reprezentanta povedený moment, o kterém vykládal ve svém pravidelném videoblogu na webu iSport.cz.

Ten výsledek před týdnem ale nevydržel. Bayer se ukázal jako velký soupeř. Jako mužstvo, které si půjde minimálně obhájit čtvrté místo z minulé sezony. Spíš víc. Povedlo se mu úplně otočit vývoj, Hoffenheim i s českým bekem odjížděl domů s nulou ve vaku. Přičemž druhý gól do hostující sítě padl z Kadeřábkovy strany.

„Vždycky člověk může udělat cokoliv líp, ale koukali jsme pak na video a tu rozhodující branku mi nikdo nevytýkal, nepadá na moji hlavu. Byla tam v daný moment spousta chyb, které na sebe navazovaly,“ pověděl mladý obránce ke klíčové situaci.

Ostrá premiéra. Těžký soupeř. Ale teď to bude ještě daleko jiné. Mnohem těžší. Do Sinsheimu, kde stojí domácí aréna Hofenheimu, přijede Bayern. V jeho sestavě se čeká Arjen Robben, Robert Lewandowski, Thomas Müller.

Nejvíc by se ale měl Kadeřábek potkávat u své strany s dvojicí Douglas Costa, David Alaba. Oba fofrníci jako hrom. Bude to velký test schopností hráče, do nějž český fotbal vkládá velké naděje.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud