12. září 2015 • 20:52

PODVOD, zuří Augsburg. O bod na Bayernu přišel trapnou penaltou

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už sahali po senzačním bodu, který by jistě dali do pomyslné vitríny. Fotbalisté Augsburgu drželi ve 4. kole bundesligy remízu 1:1 na hřišti Bayernu Mnichov až do poslední minuty. Pak ale přišel šok. Domácí Douglas Costa spadl ve vápně a sudí nařídil penaltu. Z té Thomas Müller rozhodl a odstartoval tak velké (a oprávněné) stížnosti.



Augsburg na půdě vysoce favorizovaného Bayernu dokonce vedl, útočník Robert Lewandowski ale srovnal. Přestože byli hosté pod obrovským tlakem, domácí hvězdy nemohly jejich obranu v závěru překonat.

Nakonec se to Bayernu podařilo. Ale za pořádných emocí. „Prohráli jsme podvodem,“ mají jasno fanoušci skromného Augsburgu. A mají pravdu. Rozhodující penalta totiž byla více než sporná.

Douglas Costa si hodil ve vápně soupeře míč a do bránícího hráče narazil. Obránce Augsburgu nemohl v tu chvíli nic dělat, musel by se jedině někam s nadsázkou teleportovat. Neudělal pohyb do strany, jen dal ruce reflexivně před sebe.

VIDEO | Neoprávněná penalta pro Bayern proti Augsburgu

Přesto hlavní sudí s pomocí asistenta nařídil pokutový kop a Thomas Müller ho proměnil. Bayern tak doma vyhrál 2:1 a zůstal v bundeslize stoprocentní stejně jako Dortmund. Nutno dodat, že tentokrát ale uspěl velmi neférově. Augsburg navíc přišel o senzační bod.

„Jako trenér nevíte, jestli se máte smát, nebo brečet. Myslím, že jsme 90 minut předváděli dobrý fotbal. Pak ale do hry vstoupí asistent rozhodčího a chce být také důležitý. Kluci jinak předvedli opravdu dobrý výkon a takový výsledek je pro nás trpký,“ okomentoval rozhodující moment naštvaný kouč Augsburgu Markus Weinzierl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud