15. září 2015 • 11:47

Drobný je v Německu dobrý jako Neuer. Přihrál už na čtyři góly

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do bundesligové branky se vrátil po půl roce, a to hned ve velkém stylu. Český gólman Jaroslav Drobný nejenže spolehlivě jistil čisté konto při výhře Hamburku 3:0 na půdě Borussie Mönchengladbach, ale zároveň asistoval u jednoho gólu svého týmu, čímž dosáhl zajímavé mety.



Jaroslav Drobný chyběl půl roku v bundesligovém utkání z několika důvodů. Jednak proto, že ve svém posledním vystoupení v Hoffenheimu dostal červenou kartu a jeho kolega René Adler se rozchytal do výborné formy, jednak proto, že od května laboroval s poraněným ramenem.

Teď měl potíže s ramenem Adler a Drobný musel do branky i proto, že je zraněný ještě mladík Andreas Hirzel. Zkušený český brankář zvládl zápas v Mönchengladbachu (3:0) perfektně a vychytanou nulu ještě vyšperkoval asistencí u branky Nicolaie Müllera.

Drobný si připsal už svou čtvrtou gólovou přihrávku v bundeslize, čímž se podle statistik magazínu Kicker, který tyto údaje eviduje od sezony 1988/1989, vyrovnal dalším třem gólmanům – Jensi Lehmannovi, Manuelu Neuerovi a Franku Rostovi.

Víc asistencí žádný bundesligový brankář nemá. „Drobo je světová třída,“ chválil českého brankáře kapitán HSV Johan Djourou. „Vždy když je potřeba, ukáže, že je špičkový gólman,“ dodal obránce Hamburku.

Otázkou je, jestli může Drobný vydržet mezi tyčemi, až se uzdraví Adler. Trenér Bruno Labbadia to momentálně nechce rozhodovat. „Mohu k tomu jen říct – mám z toho dobrý pocit,“ řekl Labbadia. V dalšímu zápase hostí Hamburk v sobotu Eintracht Frankfurt.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud