26. října 2015 • 12:20

Morávkův start po 596 dnech? Jediný klad debaklu v Dortmundu

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mísily se v něm rozdílné pocity. Český záložník Jan Morávek se dočkal po vleklých zdravotních potížích po 596 dnech návratu do bundesligových arén. Za Augsburg odehrál celý druhý poločas na půdě v Dortmundu, ovšem jen asistoval u debaklu svého týmu 1:5.



Do neděle nastoupil Jan Morávek za Augsburg naposledy za první tým v březnu 2014 v bundesligovém utkání proti Mönchengladbachu. Pak zápolil se svalovými problémy. Když se chystal v plné parádě na návrat, utrpěl loni v srpnu vážně zranění kolena, přetrhl si přední zkřížený vaz. A pak jej znovu trápily svalové potíže, takže vytoužený comeback přišel až nyní – v Dortmundu, kde Augsburg utržil debakl 1:5.

„Navzdory stavu 0:3 tu je jedna dobrá zpráva. Morávek jde na hřiště," hlásil twitterový účet Augsburgu, když se hráč s třemi starty za českou reprezentaci dostal na začátku druhého poločasu na hřiště, ve kterém favorit ještě zvýraznil svůj náskok.

„V první řadě jde o výsledek, a ten nebyl dobrý. To, že jsem se vrátil, je ale samozřejmě pěkné. O tom, že zase budu stát na bundesligovém trávníku, jsem snil od chvíle, co jsem se zranil. Je krásné slavit návrat před takovou kulisou, ale jak jsem řekl, výsledek není moc dobrý, proto jsem zklamaný,“ prohlásil Morávek v rozhovoru pro klubovou televizi.

Morávka přivítali na hřišti spoluhráči
Morávka přivítali na hřišti spoluhráči

Tížil ho logicky i aktuální stav Augsburgu, jenž je v bundeslize poslední. „Musíme se dívat dopředu. Tady v Dortmundu je těžké hrát, tak to zkrátka je. Musíme zabrat doma a zápasy proti Mainzu či Brémám vyhrát. Jsem si jistý, že uděláme všechno pro to, abychom doma udělali šest bodů,“ neztrácel český záložník víru v obrat k lepšímu.

Předtím v této sezoně odehrál dvě utkání za rezervu v regionální lize, v jednom z nich dal i dva góly. S týmem žije, cestoval s ním například na čtvrteční zápas v Evropské lize v Alkmaaru, ačkoliv nemohl nastoupit. Prostředí v Augsburgu si nemůže vynachválit, klub mu v nejtěžší chvíli, kdy si vážně poranil koleno, hodně pomohl. „Kluci, trenérský tým, manažer, ti všichni mě hned po operaci navštívili. Dodali mi hodně síly v prvních těžkých dnech. Na to nikdy, nikdy nezapomenu,“ zavzpomínal v nedávném povídání pro web augsburger-allgemeine.de.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud