26. října 2015 • 19:15

Dortmund našel střelce. Aubameyang pálí po sázce s koučem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

U letního vzestupu Borussie Dortmund hraje velkou roli. Gabonský rychlík Pierre-Emerick Aubameyang pálí o sto šest. V posledních dvou zápasech vstřelil šest gólů a společně s polským snajprem Bayernu Robertem Lewandowskim vede tabulku střelců bundesligy. „Robert je nejlepší útočník na světě, já se pouze snažím být jako on,“ říká skromně tahoun Dortmundu.



Nový trenér Borussie Thomas Tuchel s ním před sezonou uzavřel sázku o tom, jestli dá v lize 20 branek. Gabonský snajpr ji pojal velkolepě.

Ve čtvrtek sám rozhodl o výhře 3:1 německého klubu v Evropské lize na hřišti Qabaly. V neděli si vzal na paškál v německé lize Augsburg a opět třemi góly přispěl k jeho kanonádě. Připsal si tak 20. branku v letošní sezoně a celkem 13. v bundeslize.

VIDEO: Aubameyangův hattrick proti Augsburgu

Když přišla řeč na již zmíněnou sázku, s odpovědí neváhal. „Už nyní jich mám 20,“ smál se v rozhovoru po zápase s Augsburgem. Pak ale dodal. „Sázka byla pouze ohledně bundesligy, takže musím ještě pokračovat.“

Aubameyang v letošní sezoně
Zápasy 17
Góly 20
Asistence 5

Stejně gólů jako on má pouze Robert Lewandowski z konkurenčního Bayernu. Právě jeho pozici kanonýra v Dortmundu nahradil a tým je díky jeho apetitu na druhé příčce. K bývalému hráči Borussie však "Auba" (jak mu v Německu říkají pozn. red.) vzhlíží. „On je nejlepším útočníkem na světě. Já se pouze snažím být jako on,“ říká o svém rivalovi v boji o krále střelců německé ligy.

Zvídavé reportéry po nedělní výhře také zajímalo, co dortmundský fotbalista dělá s balony, které dostává za skvělé výkony po každém utkání. „Dávám je svému synovi. Myslím si, že bude potřebovat asi větší pokoj,“ zavtipkoval 26letý útočník. V Borussii totiž zatím prožívá svou nejlepší sezonu v kariéře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud