7. prosince 2015 • 16:01

Darida je srdcem Herthy! Naběhal nejvíc kilometrů v bundeslize

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační záložník Vladimír Darida sklízí chválu za své výkony v Hertě Berlín. Pětadvacetiletý fotbalista v sobotu přispěl gólem k výhře 2:1 nad Leverkusenem, je druhým nejvytíženějším hráčem týmu a za 15 kol dokonce naběhal nejvíc kilometrů ze všech hráčů bundesligy. Podle generálního manažera klubu Michaela Preetze je Darida pro Berlíňany mimořádně důležitý.



"Stal se srdcem a plícemi naší hry. Přidal do zálohy Herthy detaily, které jí dříve chyběly," řekl Preetz německému listu Die Welt.

Darida přišel do Berlína před sezonou z druholigového Freiburgu a v novém působišti se rychle chytil. Ve všech dosavadních 15 ligových zápasech nastoupil v základní sestavě, odehrál 1327 minut a připsal si dva góly a jednu asistenci. Až příští kolo určitě vynechá kvůli trestu za čtyři žluté karty.

Ještě zajímavější jsou Daridovy vytrvalostní statistiky. Plzeňský odchovanec v patnácti kolech dohromady naběhal 193 kilometrů, což je v průměru 12,87 km na zápas. Druhý nejlepší hráč v pořadí Pascal Gross z Ingolstadtu má na kontě 176 kilometrů.

Fotbalisté Herthy, kteří v minulé bundesligové sezoně bojovali o záchranu a skončili patnáctí, se díky triumfu nad Leverkusenem posunuli na čtvrtou příčku znamenající účast v předkole Ligy mistrů. Za třetím Mönchengladbachem zaostávají jen kvůli horšímu skóre.

Český fotbalista Vladimír Darida dal v bundeslize gól Leverkusenu. Hertha vyhrála 2:1
Český fotbalista Vladimír Darida dal v bundeslize gól Leverkusenu. Hertha vyhrála 2:1



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud