15. prosince 2015 • 20:03

Van Gaal mi dal 1%, říká Chicharito. Pálí víc než hvězdy United

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě se po hostování v Realu Madrid vrátil do Manchesteru United a byl odhodlaný zabojovat o místo. Jenže trenér „Rudých ďáblů“ Louis van Gaal neměl o útočníka Chicharita zájem. Ten tak odešel do německého Bayeru Leverkusen. A teď se může smát.



Javier „Chicharito“ Hernández se stal v United objevem trenéra Sira Alexe Fergusona, v roce 2010 byl první mexickým fotbalistou, který kdy oblékl dres slavného anglického klubu. „Měl jsem obrovské štěstí, byly to úžasné časy. Jsem strašně vděčný Alexi Fergusonovi,“ vzpomíná.

Jenže po konci slavného trenéra jeho forma upadla. Po nástupu Louise van Gaala putoval na roční hostování do Realu Madrid. „Van Gaal mi řekl, že můžu zabojovat o místo, ale když přijde zajímavá nabídka, měl bych ji vzít,“ prozrazuje Chicharito.

Ve Španělsku nejdřív vůbec nehrál, v druhé polovině sezony se to obrátilo a nastupoval pravidelně. Nejlepší okamžik prožil, když pár minut před koncem rozhodl odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid. Přesto si ho ale Real po sezoně nenechal.

Chicharito se tak vrátil do United a chtěl Van Gaala přesvědčit, že má na to, aby za klub pravidelně hrál. Jenže přísný trenér ho zmrazil. „Řekl mi, že mám šanci 1%, že budu nastupovat v základní sestavě. Tak jsem odešel,“ tvrdí.

Mexický reprezentant zamířil do Bayernu Leverkusen, tentokrát už natrvalo. A zatím se zdá, že trefil bingo. Od chvíle, kdy začal pravidelně nastupovat, z něj jde na hřišti strach. Naposledy zničil hattrickem silný Mönchengladbach!

Celkově dal Chicharito za německý klub 15 gólů v 19 zápasech, trefí se v průměru každých 95 minut. „Cítím se v Leverkusenu od prvního dne skvěle. Jsem sebevědomý, protože cítím, že tu jsem důležitý,“ libuje si.

Naopak United mohou jen litovat. Co by v tuto chvíli za střelce s takovou potencí dali. Nejlepší střelcem klubu je momentálně Wayne Rooney , který má na kontě ve všech soutěžích pouze sedm gólů. Ještě horší je bilance v Premier League, nejvíce branek má v lize čtyřgólový Juan Mata.

2527955:gallery:true:true

2525386:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud