20. prosince 2015 • 12:26

Sbohem, Bayerne! Guardiola končí, nahradí ho Ancelotti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pep Guardiola po vypršení tříleté smlouvy na konci sezony odejde z Bayernu Mnichov. Bavorský velkoklub oznámil, že fotbalisty německého mistra po něm převezme Ital Carlo Ancelotti.



Guardiola míří s Bayernem ke třetímu titulu za sebou, jednou s ním získal i Německý pohár. Čtyřiačtyřicetiletý Španěl během angažmá v Německu vyhrál také Superpohár UEFA a bude ještě útočit na triumf v Lize mistrů.

O dvanáct let starší Ancelotti byl bez angažmá od června, kdy byl po sezoně bez zisku trofeje odvolán z funkce v Realu Madrid. V roce 2014 vyhrál s Realem Ligu mistrů a předtím to dvakrát dokázal i s AC Milán. V Bayernu dostane tříletou smlouvu, v minulosti vedl také Juventus, Chelsea či Paris St. Germain.

"Doufáme, že s Guardiolou ještě v této sezoně dosáhneme spousty úspěchů. S Ancelottim pak přijde do Bayernu další veleúspěšný trenér, těšíme se na spolupráci," řekl listu Bild šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Guardiola přišel do Bayernu v červnu 2013 z Barcelony, s kterou dvakrát ovládl Ligu mistrů. S německým klubem na tuto prestižní trofej ještě čeká, v minulých dvou sezonách to dotáhl "jen" do semifinále.

Jeho další budoucnost média spojují s Manchesterem City, spekuluje se ale také o Chelsea či Manchesteru United. Vyloučena prý není ani roční pauza, jakou si Guardiola vybral i v sezoně 2012/13 po odchodu z Barcelony.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud