19. ledna 2016 • 13:38

Kdo čeká Spartu? Dortmund chce držet míč jako Barcelona

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 19:05 | Po roční pauze zabírá Borussia Dortmund v hierarchii německé ligy opět druhé místo za suverénním Bayernem Mnichov. V jaké situaci se momentálně nachází zvučný klub z Vestfálska, pro kterého je dnešní přátelský zápas se Spartou generálkou před startem jarní části bundesligy v sobotu na půdě Mönchengladbachu?



Pod trenérem Thomasem Tuchelem, který se týmu ujal od této sezony po populárním Jürgenu Kloppovi, se Borussia orientuje na vysoké držení míče (na podzim průměrně 60 % času), chce mít hru pod kontrolou. Na tomto aspektu během krátké zimní pauzy Dortmundští ještě více zapracovali.

„Náš herní styl se kompletně změnil, máme mnohem větší držení míče. Náš tým pracuje velmi dobře na svém rozvoji, Tuchelovy přístupy nás zřetelně posunuly dál,“ pochvaloval si nyní v rozhovoru pro deník Die Welt záložník Marco Reus.

„V posledním půlroce jsme nastříleli ve všech třech soutěžích 84 gólů, to je špičkové číslo v celém evropském měřítku. Cítíme, že vylepšujeme automatismy, a že jsme v pozici, kdy budeme kontrolovat zápasy také se soupeři, se kterými jsme měli dříve problémy,“ dodal Reus.

Inspirací pro Tuchela je současný kouč Bayernu Pep Guardiola, jenž mu imponoval už během angažmá v Barceloně. Dortmund předvádí nyní také úspornější fotbal, hráči nenaběhají tolik kilometrů jako pod Kloppem.

Na jaro se Borussia připravovala v Dubaji. „Chtěli jsme hráče přesvědčit, že jsme na dobré cestě. Tréninkové jednotky byly krátké, ale intenzivní,“ lebedil si Tuchel po soustředění, na němž Borussia v pohodě přehrála jak svého bundesligového konkurenta z Frankfurtu 4:0, tak jihokorejský celek Jeonbuk Hyundai Motors FC 4:1.

„Měli jsme dát ještě víc gólů,“ prohodil Tuchel. Jak vidno, Dortmund je ve formě.
Vestfálský klub by se ale ještě rád posílil, Tuchel se nechal slyšet, že by v týmu rád přivítal dva nové hráče. Dortmund například velmi zajímá Yunus Malli, špílmachr a s osmi bundesligovými góly nejlepší podzimní střelec Mainzu.

Tématem je, jestli může Borussia výrazněji prohánět Bayern Mnichov. Záložník Nuri Sahin odpověděl na otázku, co BVB a dalším oproti Mnichovanům chybí, svérázně: „Dejte mi 500 milionů (eur) na rok, pak takové mužstvo vybuduji.“ S takovými prostředky žádný pronásledovatel Bavorů nemůže počítat, ovšem i bez nich má Dortmund velkou sílu. Dnes ji prověří Sparta.

Jedna z největších dortmundských hvězd - Pierre-Emerick Aubameyang
Jedna z největších dortmundských hvězd - Pierre-Emerick Aubameyang

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud