9. února 2016 • 22:37

Na pohár za tisícovku? Fanoušci Dortmundu zvolili netradiční protest

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety nespokojení fanoušci Baníku Ostrava už v první minutě zápasu s Plzní zaházeli hrací plochu tenisáky.  Dávali tak najevo nespokojenost s tím, že se klub zbavil jejich oblíbence Martina Lukeše. Podobná myšlenka napadla i fanoušky Borussie Dortmund. Ti však zase nesouhlasili s vysokými cenami vstupenek, které pro ně nachystal Stuttgrat v pohárovém utkání.



Na stání za 19,55 eur (asi 527 korun) a na sezení rovnou za 38,50 eur (asi 1 047 korun)! Takové vstupné, které stanovil Stuttgart pro utkání s druhým celkem bundesligy v Německém poháru, se fanouškům Borussie vůbec nelíbilo.

V prvním poločase proto naházeli na hrací plochu tenisáky jako protest proti drahému vstupnému. Radost mohli mít příznivci BVB alespoň z výsledku utkání. Dortmund porazil Stuttgart 3:1 a postoupil do semifinále.

Protest proti cenám vstupenek na fotbalová utkání proběhl o víkendu i v Anglii. Liverpoolští fanoušci se během utkání se Sunderlandem v 77. minutě sebrali a odešli ze stadionu.

Šlo o symbolické gesto, protože od příští sezony mají stát nejdražší vstupenky na hlavní tribunu 77 liber (asi 2700 korun); v současnosti vyjdou na 59 liber. Klub oznámil, že permanentka na sezonu poprvé překročí hranici 1000 liber. A to fans nemohli rozdýchat.

Fanoušci Borussie nesouhlasili s drahými vstupenkami
Fanoušci Borussie nesouhlasili s drahými vstupenkami

Německý fotbalový pohár - čtvrtfinále:

Leverkusen - Brémy 1:3
Branky: 22. Hernández z pen. - 31. García, 42. Pizarro z pen., 82. Grillitsch

Stuttgart - Dortmund 1:3
Branky: 21. Rupp - 5. Reus, 31. Aubameyang, 90. Mchitarjan

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud