11. února 2016 • 12:05

Robben padl, Šimůnek šel ven. Jako Nizozemec se stydím, zuřil kouč

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do duelu s Bayernem Mnichov se výrazně zapsal, ale určitě na to s radostí vzpomínat nebude. Stoper Bochumi Jan Šimůnek totiž na hřišti po svém nástupu vydržel jen 14 minut a poté byl vyloučen. Kvůli hodně teatrálnímu pádu Arjena Robbena. Jeho tým pak v utkání německého poháru vzdoroval soupeři marně a prohrál jasně 0:3. Právě červená karta pro českého obránce rozzuřila trenéra Bochumi.



Robben se za stavu 1:0 pro Bayern  podle známého zaklínadla „kontakt tam byl“ teatrálně svalil na trávník a rozhodčí neváhal. Odpískal penaltu a stopera Bochumi Jana Šimůnka, který do utkání naskočil ve 29. minutě, vyloučil. Bayern sice následnou penaltu neproměnil, ale to nikoho z domácích neutěšilo.

„Pro mě to bylo simulování,“ zlobil se po utkání, které nakonec Bayern vyhrál 3:0, trenér Bochumi Gertjan Verbeek. „Míč byl pryč a Robben se soustředil jen na pád. Jsem Nizozemec a stydím se,“ kritizoval svého krajana.

VIDEO | Robbenův teatrální pád po kontaktu se Šimůnkem

„Takhle Robbena ostatně známe z národního týmu. Byl tam kontakt, ale nebyl to faul a už vůbec ne červená karta. V deseti hráčích nemůžete Bayern porazit,“ štvalo Verbeeka.

Samotný Robben nicméně s trenérem soupeře nesouhlasil. „Byl to jasný faul a on byl posledním hráčem. Jsou tu jasná pravidla,“ tvrdila nizozemská hvězda.

Fanoušci se každopádně přiklonili na Šimůnkovu stranu. „Za tohle červená karta?“ divili se v internetových diskuzích. „Legenda je zpátky,“ rýpli si také do Robbena.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud