Jakub Dvořák
12. března 2016 • 12:30

Kolem Daridy krouží Real Madrid. Obrovská pocta, říká agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva se v Německu objevila jako blesk z čistého nebe. O českého reprezentanta Vladímira Daridu se zajímá španělský gigant Real Madrid. Nevěříte? Jako první s ní přišel Süddeutsche Zeitung. A přidali se i další. Například jeden z největších německých deníků Bild má tuto novinku jako hlavní zprávu na svém webu. „Vláďa je opora třetího týmu bundesligy, je samozřejmě sledovaný. Že si ho všiml Real Madrid je obrovské vyznamenání," řekl o zájmu  hráčův agent Ondrej Chovanec.



První český fotbalista v Realu Madrid. Zní to neuvěřitelně, ale podle všeho určitá spojitost mezi 25letým záložníkem a španělským velkoklubem opravdu existuje. Němečtí novináři se už na tento překvapivý transfer ptali kouče Herthy Pala Dardaie. „Kdyby o něho opravdu stáli, tak bychom se k tomu museli nějak postavit a řešit to,“ řekl po utkání se Schalke deníku Bild.

„Vláďa je opora třetího týmu bundesligy, je samozřejmě sledovaný. Že si ho všiml Real Madrid je obrovské vyznamenání, ale všechno je strašně obrysové a daleko,“ řekl o zájmu hráčův agent Ondrej Chovanec. „Musela by se stát spoustu věcí, aby se o tom dalo už během jara reálně uvažovat,“ dodal.

Real si prý českého reprezentanta vyhlédl jako možnou náhradu za německého záložníka Toniho Kroose. Na Daridovi se mu líbí jeho obrovský fyzický fond a schopnost odpracovat celé utkání ve vysokém tempu. Společně s ním je údajně v hledáčku také kometa anglické Premier League N'golo Kanté, který září v dresu Leicesteru.

Vladimír Darida v dresu Herthy Berlín
Vladimír Darida v dresu Herthy Berlín

Darida uchvátil bundesligu po svém přestupu z Freiburgu do Herthy, kde se stal okamžitě lídrem a i díky němu se berlínský klub dostal až na třetí příčku, která zajišťuje účast v Lize mistrů.

Na podzim byl dokonce druhým nejvytíženějším hráčem nejvyšší německé soutěže a naběhal nejvíce kilometrů ze všech hráčů. "Stal se srdcem a plícemi naší hry. Přidal do zálohy Herthy detaily, které jí dříve chyběly," řekl tehdy generální manažer klubu Michael Preetz německému listu Die Welt.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud