23. března 2016 • 04:57

Němci vyřadili průšviháře z repre. Za poker, Nutellu i mazání fotek

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Německu se teď hodně mluví o útočníkovi Wolfsburgu Maxi Krusemu. Ovšem nikoliv v příznivých souvislostech. Vyšlo totiž najevo, že osmadvacetiletý fotbalista má na triku hned několik průšvihů. A reprezentační trenér Joachim Löw ho za trest vyřadil z nominace na přípravná utkání s Anglií a Itálií.



Ten příběh je skutečně bizarní. Stal se v říjnu loňského roku, ale na veřejnost se dostal až nyní. Útočník Wolfsburgu Max Kruse si chtěl zpestřit svůj volný čas a tak si zašel na prestižní pokerový turnaj v Berlíně.

Krusemu se na turnaji zadařilo a odnesl si výhru přes dva miliony korun! Jenže, přísloví „rychle nabyl, rychle pozbyl“ u něj platilo stoprocentně. Kruse totiž vyhrané peníze nechal v taxíku.

Reprezentační útočník si to uvědomil pozdě, a přestože pak kontaktoval policii, peníze už nikdy neviděl. Co hůř, Wolfsburgu mu ještě napařil tučnou pokutu. „Vysvětlili jsme mu, jak by se měl náš hráč chovat. Musí klub reprezentovat,“ tvrdil německý tým.

Vyřazení z reprezentace

Aby toho nebylo málo, Krusovo jednání naštvalo i trenéra reprezentace Joachima Löwa, který ho proto vyřadil z kádru pro nadcházející přípravná utkání s Anglií a Itálií. V původní nominaci přitom nechyběl.

„S Maxem jsem si promluvil. Řekl jsem mu, co chci od hráčů na hřišti i mimo něj. Zachoval se neprofesionálně a nebylo to poprvé. To nemohu akceptovat. EURO se blíží a potřebuji, aby se hráči reprezentace soustředili jen na fotbal,“ řekl zkušený kouč.

Nešlo o první prohřešek

Kruse se skutečně v průšvihu neocitl poprvé. Už několikrát mu bylo vyčítáno, že se, co se životosprávy týče, nechová jako pravý profesionál. V klubu mu opakovaně zdůrazňovali, aby omezil svou milovanou pochoutku - čokoládovou pomazánku Nutellu.

Německý reprezentant také rád občas navštěvoval bary a kluby. Když to jednou trochu přehnal, dostal se navíc do potyčky se ženou, která ho fotografovala. Vzal jí proto mobil a fotky vymazal. Kruse měl ale smůlu, ona dáma byla reportérkou německého deníku Bild, takže z toho byla velká aféra.

Talentovaného hráče teď jeho mimofotbalový život může stát EURO ve Francii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud