10. května 2016 • 13:32

Třaskavý přestup! Obránce Dortmundu Hummels jde do Bayernu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Borussie Dortmund přijdou o dalšího klíčového člena základní sestavy. Reprezentační obránce Mats Hummels po sezoně odejde do Bayernu Mnichov, se kterým se dohodl na smlouvě do roku 2021. Mnichovský gigant tak opět bere svému rivalovi důležitého hráče, jako to předvedl s Mariem Götzem či Robertem Lewandowskim. Bayern navíc z Benficy přivedl talentovaného záložníka Renata Sanchese. Za oba hráče by měl zaplatit dohromady přes 70 milionů eur (asi 1,9 miliardy korun).



Hummels v Bayernu začínal profesionální kariéru, ale do prvního mužstva se neprosadil a jméno si udělal až během osmi let v Dortmundu, kde byl i kapitánem. Sedmadvacetiletý mistr světa s bundesligovým šampionem podepsal smlouvu do roku 2021.

Po Mariu Götzem a Robertu Lewandowském je Hummels třetím hráčem, který v poslední době přestoupil z Borussie do Bayernu. Poslední zápas za Dortmund by zkušený stoper měl odehrát ve finále Německého poháru právě proti mnichovskému celku.

Osmnáctiletý Sanches za A-tým Benficy debutoval teprve loni v říjnu, ale hned zaujal řadu evropských klubů. Dvojnásobný portugalský reprezentant si proti Bayernu zahrál v letošním čtvrtfinále Ligy mistrů a stejně jako Hummels podepsal pětiletý kontrakt. Sanchesova cena 35 milionů eur (946 milionů korun) může v případě dobrých výkonů narůst o dalších deset milionů eur.

Bayern, který si v sobotu zajistil rekordní čtvrtý bundesligový titul za sebou, od léta místo španělského trenéra Pepa Guardioly povede Ital Carlo Ancelotti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud