26. května 2016 • 14:58

Götze by chtěl zůstat v Bayernu. Klub mu ale doporučil odchod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší velký německý talent Mario Götze nezažívá příjemné období. Třiadvacetiletý fotbalový záložník si v Bayernu Mnichov během tří let nedokázal vybojovat místo v základní sestavě, a když vyslovil přání zůstat u bundesligového mistra, tak mu vedení klubu doporučilo odchod.



Götze se v Mnichově plně neprosadil pod španělským trenérem Pepem Guardiolou a ani jeho italský nástupce Carlo Ancelotti s ním příliš nepočítá. "Mariovi jsme všechno vysvětlili, takže ví, co si myslí klub i budoucí kouč," řekl šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge pro magazín Kicker.

Autorovi vítězné branky ve finále mistrovství světa 2014 v Bayernu zbývá poslední rok smlouvy a kontrakt chce dodržet. Spekulovalo se však o jeho návratu do Dortmundu nebo odchodu do Liverpoolu, který vede Götzeho bývalý trenér z Borussie Jürgen Klopp.

"Mario si musí rozmyslet, co je pro něj nejlepší, a zda chce pravidelně hrát," upozornil Rummenigge, který si ofenzivního záložníka údajně cení na 20 milionů eur (asi 540 milionů korun).

Götze v minulé sezoně i vinou zranění zasáhl jen do 14 ligových zápasů, v nichž dal tři góly. Přesto nechybí v předběžné německé nominaci pro mistrovství Evropy.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud