22. srpna 2016 • 20:55

Po šroubech další nenávist. Na Lipsko vytáhli v Drážďanech býčí hlavu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nenávist fotbalových fanoušků dokáže vzrůst do neuvěřitelných podob. Extrémním příkladem jsou příznivci německého klubu Dynama Drážďany. Ti v pohárovém utkání proti RB Lipsko přinesli na stadion uříznutou hlavu býka, jenž je ve znaku právě nováčka bundesligy a dali tím tak najevo, že jen kousek vzdálený klub nemají vůbec v lásce.



Drážďany a Lipsko. Dvě německá města, která spadají do oblasti Saska. Od sebe je dělí přes 100 kilometrů. Na jedné straně fotbalový klub Dynamo Drážďany s tradicí od roku 1953, na straně druhé uměle vytvořený projekt s miliardami od potravinářského koncernu v zádech. Ten první hraje „pouze“ druhou bundesligu, ti druzí se po sedmi letech existence dostali mezi elitu.

Nenávist, která mezi oběma tábory fanoušků panuje, je obrovská. Proto když na sebe v sobotu tyto celky narazily v 1. kole Německého poháru, bylo na stadionu pořádné dusno. Vše vyvrcholilo tím, že domácí fanoušci propašovali přímo na stadion býčí hlavu. Tedy symbol, který má klub z Lipska ve svém znaku.

Radost hráčů Dynama a jejich fanoušků
Radost hráčů Dynama a jejich fanoušků

Co domácím nejvíce vadí? Především způsob, jakým se aktuálně bohatý klub probojoval do nejvyšší německé soutěže. Zato Drážďany ji za dobu své 63leté existence okusily pouze na čtyři sezony v období 1991-1995.

Cesta do Drážďan zhořkla hostům o to víc, když Lipsko ztratilo dvoubrankové vedení a v následném penaltovém rozstřelu Dynamu podlehlo. A jako z prvních bundesligových klubů předčasně opustilo Německý pohár.

Že uměle vytvořený klub nemají v Německu zrovna v lásce, se ukázalo už při letní přípravě. Před utkáním s Frankfurtem naházeli diváci na hrací plochu šrouby a na tribunách visely transparenty, které byly zaměřeny právě proti Lipsku.

To bylo založeno v roce 2009 potravinářským koncernem Red Bull a od roku 2010 začal být klub mimořádně úspěšný, když začal vyhrávat jednotlivé soutěže, až se dostal přímo do bundesligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud