25. listopadu 2016 • 23:00

Hoeness prosil o druhou šanci. Dostal ji, je znovu prezidentem Bayernu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý mistr světa a Evropy Uli Hoeness se devět měsíců po propuštění z vězení po odpykání trestu za daňové úniky opět stal prezidentem fotbalového Bayernu Mnichov. Čtyřiašedesátiletá legenda německého fotbalu uspěla v dnešních volbách a ve funkci vystřídá Karla Hopfnera.



"Prosím o druhou šanci. Slibuji, že udělám všechno, abych splnil očekávání," řekl v emotivním projevu Hoeness, jenž musel na výsledky hlasování čekat více než tři hodiny. "Udělal jsem obrovskou chybu a respektuji každého tady v sále, kdo mi svůj hlas kvůli mému špatnému chování nedá. Udělal jsem ale všechno pro to, abych svou velikou chybu napravil," dodal.

Hoeness začal pro bavorský klub pracovat v roce 1982 a jako prezident ho vedl od roku 2009. V březnu 2014 byl odsouzen na tři a půl roku nepodmíněně za daňové úniky ve výši minimálně 28,5 milionu eur (770 milionů korun).

V červnu téhož roku nastoupil do vězení. Od loňského ledna tam chodil už jen na noc, během dne pracoval v mládežnickém oddělení Bayernu a v únoru byl propuštěn.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud