24. ledna 2017 • 14:30

Další školák do party! Dortmund ulovil talent, který chtěl Real

Autor: Jakub Pláteník, Jakub Pláteník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Autem na trénink se ještě neodveze, ale už stojí miliony. Borussia Dortmund doplnila kádr o další hvězdu budoucnosti. Sedmnáctiletý Alexander Isak měl už nakročeno do Realu Madrid, nakonec zakotvil v bundesligovém mužstvu Thomase Tuchela. Pod taktovkou progresivního kouče jde již o několikátého teenagera s hvězdnými předpoklady.



Aktuálně čtvrtý tým bundesligy získal do svých řad opět mladíka s velkou budoucností. K Dembélému, Morovi, Weigelovi a Pulisicovi přibyl další školák do party.

Střední útočník Alexander Isak představuje přímou konkurenci pro rychlíka Aubameyanga. Šanci s největší pravděpodobností dostane, protože gabonský forward hraje aktuálně na africkém šampionátě. BVB sice čeká na potvrzení přestupu od FIFA kvůli nízkému věku hráče, ale mělo by jít jen o formalitu v rámci dní.

Dlouhé týdny se mluvilo o eminentním zájmu královského klubu z Madridu, který nabízel 8,6 milionů liber za dle španělského deníku Marca nového Zlatana Ibrahimovice. Nabídky ostatních evropských velkoklubů nebyly natolik zajímavé. Nakonec se do hry vložil Dortmund v čele s Tuchelem a dokázal Isaka přetáhnout k sobě. Rozhodnutí bylo přímo na Švédovi, přičemž odmítl i zmíněného jedenáctinásobného vítěze Ligy mistrů.

Talent zvolil jako svou novou adresu Signal Iduna Park na dlouhé roky. A až poprvé obleče žluto-černý dres, stane se úplně prvním Švédem, který kdy za vestfálský klub nastoupil.

Pozitivně na příchod reagoval sportovní ředitel Borussie Michael Zorc. „Isak je zázračné dítě. Víme, že o něj měli zájem špičkové kluby z celé Evropy a my jsme moc rádi, že si vybral BVB. Jsme přesvědčeni o jeho talentu a obrovském potenciálu,“ řekl.

Rodák ze Solny strávil celou kariéru v AIK Stockholm, kde prošel mládežnickými kategoriemi a vloni odehrál celkem 24 utkání ve švédské lize a vstřelil 10 branek. Prošel mládežnickými reprezentancemi a už na začátku ledna dostal pozvánku do áčka.

Premiérový zářez si nechal až na druhý start proti Slovensku, které obdrželo výprask 6:0. Gólem se Isak zapsal do historických tabulek, jako nejmladší švédský střelec v historii ve věku 17 let 3 měsíců a 18 dní.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud