1. dubna 2017 • 20:45

Aubameyang v masce naštval vedení i fanoušky. To je můj svět, vzkázal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang oslavil svůj gól v bundesligovém derby na hřišti Schalke, jež skončilo 1:1, v masce superhrdiny. Provokoval tím nejen domácí fanoušky, ale i svého zaměstnavatele, neboť maska byla součástí reklamní kampaně společnosti Nike. Sponzorem Borussie je oproti tomu konkurenční Puma.



Hvězdný útočník si nasadil celoobličejovou masku poté, co vstřelil v 53. minutě vedoucí gól Dortmundu. S maskou slavil výhry nad Schalke už dříve, například jako Batman či Spiderman, ale tentokrát se jednalo o součást reklamní kampaně Nike s názvem "Masked Finisher" (Maskovaný zakončovatel).

Sedmadvacetiletý rodák z Gabonu dostal za oslavy žlutou kartu a napomenutí mu zřejmě hrozí i od klubu. "Budeme s ním o tom zase mluvit. Potom už to pro něj bude trochu složitější," uvedl obchodní šéf Borussie Hans-Joachim Watzke.

Aubameyang se k situaci vyjádřil následovně. "Já a arogantní? Ale no tak, lidi. Tohle je způsob, jakým žiju. To je můj svět. Jsem jako dítě, které si užívá hraní fotbalu. Jsem smutný z výsledku, ale jdeme dál," reagoval na svém Instagramu.

Nejlepší střelec Bundesligy se podobné propagace svého osobního sponzora dopustil podruhé během měsíce. Začátkem března si pro utkání s Leverkusenem nechal vystříhat typickou "fajfku" Nike a ještě si ji nabarvit na červeno.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud