9. května 2017 • 14:45

Bláznivá klauzule ze 4. ligy! Kapitán Lipska má bonus za Ligu mistrů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lipska si v příští sezoně zahrají Ligu mistrů a z historického úspěchu má dvojnásobnou radost kapitán bundesligového nováčka Dominik Kaiser. Ten si totiž kdysi do smlouvy zahrnul klauzuli o elitní soutěži a nyní mu díky tomu klub vyplatí prémii 300 tisíc eur (asi osm milionů korun).



Kaiser si finanční bonus v případě postupu do LM prosadil do smlouvy už při svém příchodu z Hoffenheimu v roce 2012, kdy Lipsko hrálo čtvrtou nejvyšší soutěž v Německu. Z neobvyklého až bláznivého požadavku se nakonec stal geniální tah.

"Takhle to chodí s dlouhodobými kontrakty, měli byste myslet na každou eventualitu. Ale samozřejmě jsem opravdu nevěřil, že bychom mohli hrát v soutěži s nejlepšími týmy Evropy," přiznal osmadvacetiletý záložník.

Klub vlastněný společností Red Bull byl založen teprve v roce 2009 a během sedmi let slavil čtyřikrát postup do vyšší ligy. V premiérové sezoně mezi elitou svěřenci Ralpha Hasenhüttla dlouho drželi krok s Bayernem, ale mnichovský favorit nakonec s předstihem obhájil mistrovský titul. Dvě kola před koncem bundesligového ročníku Lipsko drží druhé místo v tabulce před Dortmundem a o účast v Lize mistrů už nemůže přijít.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud