15. května 2017 • 17:04

Válka proti svazu! Fotbalová armáda z Drážďan řádila, zranila i policisty

Autor: pav, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádné pozdvižení způsobili fanoušci německého druholigového klubu Dynamo Drážďany. Na nedělní ligový zápas na hřišti Karlsruhe (3:4) vyrazili oblečení ve vojenských uniformách a městem na jihozápadě Německa vedli protestní marš plný dýmovnic a světlic, namířený proti německému fotbalovému svazu. "Fotbalová armáda" neutichla ani na stadionu.



Jablkem sváru byl trest, který DFB (německá fotbalová asociace) udělila přiznivcům Karlsruhe. Za chování při derby proti Stuttgartu měli držitelé permanentek na stání zakázaný vstup na stadion. Proti zásahu svazu sami před utkáním s Dynamem protestovali, rozhodně ale ne tak důrazně, jako příznivci jejich soupeře.

Na patnáct set fanoušků Drážďan oblečených v maskáčových uniformách vedlo městem hlasitý pochod, ve kterém několika transparenty vyhlásilo německému svazu válku. Kromě pokřiků a bubnů nechyběla ani pyrotechnika, ultras Dynama mimo protesty proti DFB stačili i spálit vlajku Karlsruhe

Problémové fandy hlídalo hned 900 příslušníků policie a nevyhnutelně muselo dojít ke střetu. 15 policistů bylo zraněno, šrámy si ze střetu s "fotbalovou armádou" odneslo i 21 pořadatelů.

Dynamo se ústy svého sportovního ředitele Ralfa Mingeho za násilné protesty omluvilo a distancovalo se od nich. "Slova jako válka vůbec nepatří na fotbalový stadion," odsoudil počínání "svých" ultras také šéf východoněmeckého klubu Michael Born.

Trest pro hooligans požaduje i policejní viceprezident Jörg Radek. „Pro takové věci je nulová tolerance. Kluby o tom nesmí mlčet. Mlčení znamená souhlas,“ řekl německému deníku Bild.

Fanoušci Drážďan jsou proslulí, i když bylo Dynamo ve třetí lize, chodilo na něj přes deset tisíc lidí. Nechvalně známí jsou ale i díky poněkud extrémním metodám. Například v létě roku 2016 při zápase s RB Lipsko, klubem vlastněným koncernem Red Bull, hodili na hřiště uříznutou býčí hlavu.

Podívejte se na GALERII fotek z protestu fanoušků Dynama Drážďany>>>

Fanoušci Dynama Drážďany se na zápas proti Karlsruhe oblékli do vojenského a způsobili pořádný poprask
Fanoušci Dynama Drážďany se na zápas proti Karlsruhe oblékli do vojenského a způsobili pořádný poprask

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud