17. září 2017 • 22:15

SESTŘIHY: Dortmund přejel Kolín a vede ligu, Darida proti Kadeřábkovi nehrál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Borussia Dortmund se po výhře 5:0 nad Kolínem nad Rýnem vrátila na první místo německé bundesligy o skóre před Hannover. Souboj dvou účastníků Evropské ligy mezi fotbalisty Hoffenheimu a Herthy Berlín skončil nerozhodně 1:1. Vladimír Darida poprvé v sezoně chyběl v základní sestavě Herthy a na hřiště se nedostal ani v průběhu utkání. Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim 74 minut. První výhru v sezoně si připsal Leverkusen, jenž rozstřílel na domácím stadionu Freiburg 4:0. Dva góly si připsal útočník Bayeru Kevin Volland.



Borussia nakročila ke třem bodům už ve druhé minutě, když si na ostrý střílený centr naskočil Philipp a hlavou nasměroval míč do brány. Těsně před poločasem přidal pojistku kapitán Sokratis, jenž se tak z pozice stopera trefil i ve své sedmé bundesligové sezoně.

Dortmund měl i v druhém poločase velkou převahu, která vedla k dalším gólům. V 59. minutě proměnil penaltu nejlepší střelec domácích Aubameyang a o dvě minuty později slavil i další branku. Gabonský kanonýr zaznamenal alespoň jednu trefu proti všem současným bundesligovým týmům. Na 5:0 upravil svou další brankou Philipp.

Borussia pod novým trenérem Peterem Boszem v lize dosud neinkasovala a se skóre 10:0 a deseti body drží první místo v tabulce. Kolín je naopak bez bodu poslední.

SESTŘIH: Dortmund - Kolín nad Rýnem 5:0. Favorit si s chutí zastřílel
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 2. Philipp, 45+2. Papastathopoulos, 59. Aubameyang, 60. Aubameyang, 69. Philipp

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Zagadou – G. Castro – Şahin (67. Weigl), Dahoud – Jarmolenko (66. Pulisic), Aubameyang (85. Isak), Philipp.

Hosté: Horn – Klünter, Meré, Heintz, Horn – Risse, Lehmann, Höger (64. Jojić), Bittencourt (56. Zoller) – J. Córdoba, Osako (64. F. Sörensen).

Náhradníci

Domácí: Weidenfeller, Pulisic, Isak, Subotić, Kagawa, Weigl

Hosté: Guirassy, Kessler, Jojić, Zoller, Sörensen, Rausch, Maroh

Karty

Hosté: Lehmann, Klünter, J. Córdoba

Rozhodčí

Ittrich – Grudzinski, Achmüller

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Mohuč sice dokázala v předchozích dvou sezonách na hřišti Bayernu bodovat, dnes však tahala od počátku za kratší konec. V 11. minutě po Kimmichově přihrávce vystřelil Müller a jeho střelu za Adlerova záda lehce tečoval Robben.

Nizozemský reprezentant navíc v 23. minutě přidal po další Kimmichově asistenci druhou, pro něj trochu netypickou branku. Adlera totiž přeloboval pravou nohou, jíž vstřelil bundesligový gól poprvé od února 2015.

V druhém poločase přišel čas Lewandowského, který zužitkoval centry Müllera i Kimmicha. Druhý jmenovaný se stal prvním obráncem Bayernu se třemi gólovými přihrávkami v zápase od roku 2010, kdy se to podařilo Danijelu Pranjičovi.

SESTŘIH: Bayern - Mohuč 4:0. Dvakrát se prosadil Lewandowski
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11. T. Müller, 23. Robben, 50. Lewandowski, 77. Lewandowski

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (62. Süle), Hummels, Rafinha – Arturo Vidal (71. Rudy), Th. Alcântara – Robben (62. Ribéry), T. Müller, Coman – Lewandowski.

Hosté: Adler – Bell (C), A. Diallo (76. Muto), Balogun – Donati, Serdar, Frei, Brosinski (65. Gbamin) – Öztunali, Quaison – De Blasis (46. Latza).

Náhradníci

Domácí: Martínez, Ribéry, Rodríguez, Rudy, Süle, Tolisso, Ulreich

Hosté: Fischer, Gbamin, Latza, Maxim, Muto, Zentner, Jairo

Karty

Domácí: Rafinha, J. Boateng

Hosté: Bell, A. Diallo

Rozhodčí

Stegemann – Fischer, Pickel

Stadion

Allianz Arena, München

Ve dvacáté minutě utkání Brém se Schalke skončila Augustinssonova hlavička na tyči a z dorážky otevřel skóre ve prospěch Brém Sané. Hned vzápětí ale překonal brankáře Pavlenku spoluhráč Veljkovič, který navíc inkasoval úder do hlavy od Saného. Obrat dokonal v 83. minutě po Caligiuriho rohovém kopu nedůsledně střežený Goretzka. Werder má na kontě stále jediný bod, naopak Schalke vyhrálo tři ze čtyř utkání.

"Jsme zklamaní, protože takový zápas samozřejmě nesmíme ztratit. Zápas měl neskutečně nešťastný průběh. Odehráli jsme dobrý duel proti silnému protivníkovi, ale musíme za tu námahu získat nějakou odměnu," řekl po zápase trenér Werderu Alexander Nouri.

Kromě prohry jej mrzelo též zranění útočníka Maxe Kruseho, který musel být v 19. minutě vystřídán po zákroku Thila Kehrera. Vyšetření odhalilo zlomeninu klíční kosti, kvůli které může Brémám důležitý forvard chybět osm týdnů.

SESTŘIH: Brémy - Schalke 1:2. Werder si dal vlastní gól
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20. Sané

Hosté: 22. Veljković (vl.), 83. Goretzka

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Bauer, Sané, Veljković – Gebre Selassie (84. Hajrović), Kainz, M. Eggestein, Delaney (C), Augustinsson – Bartels, M. Kruse (19. Belfodil).

Hosté: Fährmann (C) – Stambouli (46. Bentaleb), Naldo, Nastasić – Kehrer, D. Caligiuri, Goretzka, Oczipka – Harit (80. Embolo), Burgstaller, Konopljanka (60. Di Santo).

Náhradníci

Domácí: Zetterer, Caldirola, García, Bargfrede, Hajrović, Gondorf, Belfodil

Hosté: Nübel, Coke, Bentaleb, McKennie, Meyer, Di Santo, Embolo

Karty

Domácí: Gebre Selassie, Hajrović

Hosté: Kehrer, Stambouli

Rozhodčí

Benjamin Brand – Frederick Assmuth, Jan Clemens Neitzel – Sven Waschitzki

Stadion

Weserstadion, Bremen

Už v 6. minutě si Wagner naskočil na Kramaričův centr od rohového praporku a hlavou poslal domácí celek do vedení. Kramarič se tak podílel na brance svého týmu ve všech čtyřech dosavadních utkáních této bundesligové sezony, celkem si připsal dva góly a dvě asistence.

Do druhého poločasu vstoupila Hertha aktivně a brzy se dočkala vyrovnání. Dudovu ránu ještě dokázal Baumann zlikvidovat, na Essweinovu pohotovou rybičku z 55. minuty už byl ale krátký.

Hoffenheim přišel o stoprocentní bilanci na svém hřišti, s osmi body ze čtyř zápasů však zůstal na pohárových příčkách. Celek z hlavního města nevyhrál potřetí za sebou a figuruje ve středu tabulky.

SESTŘIH: Hoffenheim - Hertha Berlín 1:1. Kadeřábkův tým ztratil vedení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 7. Wagner

Hosté: 55. Esswein

Sestavy

Domácí: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek (74. Passlack), Demirbay, Geiger, Amiri, Zuber (83. N. Schulz) – Wagner (62. Uth), Kramarić.

Hosté: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp (C), Rekik, Plattenhardt – Weiser (83. Haraguči), Lustenberger, Duda (78. Stocker), Skjelbred, Leckie – Esswein (89. Ibišević).

Náhradníci

Domácí: Rupp, Polanski, Grillitsch, Schulz, Uth, Passlack, Kobel

Hosté: Kraft, Stark, Darida, Kalou, Ibišević, Stocker, Haraguči

Karty

Domácí: Zuber, Hübner

Hosté: Duda, Plattenhardt

Rozhodčí

Schmidt – Kempkes, Hacker

Stadion

WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim

Lipsko se dostalo do vedení v 17. minutě, když se po Bernardově přihrávce prosadil Werner. Pro teprve jednadvacetiletého útočníka to byl už čtvrtý zásah v sezoně. O chvíli později ale kopali hosté po Bernardově faulu penaltu, kterou s přehledem proměnil Hazard.

Remízový stav ale dlouho nevydržel, neboť se po Keitově přihrávce s míčem efektně otočil Augustin a přesně zakončil. Ani tentokrát si ale vicemistr náskok nepohlídal a po hodině hry povedenou střelou ze střední vzdálenosti na 2:2 vyrovnal Stindl. V závěru muselo navíc Lipsko dohrávat v deseti, neboť byl za ostrý zákrok vyloučen Keita.

SESTŘIH: Lipsko - Mönchengladbach 2:2. Domácím dvakrát uteklo vedení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17. Werner, 31. Augustin

Hosté: 25. T. Hazard, 61. Stindl

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Bernardo – Keïta, Laimer – Kampl (76. Bruma), Forsberg (85. Y. Poulsen) – Augustin (58. Demme), Werner.

Hosté: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – J. Hofmann (46. Herrmann), Kramer, Zakaria, T. Hazard – Stindl, Raffael.

Náhradníci

Domácí: Mvogo, Poulsen, Bruma, Schmitz, Kaiser, Demme, Compper

Hosté: Sippel, Oxford, Herrmann, Johnson, Villalba, Bobadilla, Cuisance

Karty

Domácí: Keïta (č), Werner

Hosté: Stindl

Rozhodčí

Fritz – Schaal, Stein.

Stadion

Red Bull Arena (Leipzig)

Návštěva

42 558 diváků

Augsburg ukončil sérii pěti proher s Frankfurtem, když na jeho hřišti zvítězil 2:1. Záložník Jan Morávek sledoval vítězství svého týmu z lavičky. Wolfsburg bez zraněného kanonýra Maria Gómeze prohrál ve Stuttgartu 0:1 po gólu Akola ze 42. minuty.

SESTŘIH: Stuttgart - Wolfsburg 1:0. Domácí slaví tři body
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Frankfurt - Augsburg 1:2. Vítězný gól vstřelil Caiuby
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 79. Jović

Hosté: 20. Max, 77. Caiuby

Sestavy

Domácí: Hradecky – Salcedo (46. Rebić), D. Abraham (C), Falette – Chandler, de Guzmán, Hasebe, Gaćinović (67. Jović), Willems (80. Tawatha) – K-P. Boateng, Haller.

Hosté: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max (80. Stafylidis) – R. Khedira, Baier (C) – Schmid (68. Caiuby), Ku, Heller – Finnbogason (89. Córdova).

Náhradníci

Domácí: Fernandes, Jović, Rebić, Russ, Tawatha, Wolf, Zimmermann

Hosté: Luthe, Caiuby, Córdova, Gregoritsch, Kačar, Morávek, Stafylidis

Karty

Domácí: de Guzmán, Falette

Hosté: Max, Opare

Rozhodčí

Christian Dingert

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Góly

Domácí: 42. Akolo

Hosté:

Sestavy

Domácí: Zieler – Pavard, Baumgartl, Kamiński – Beck, Gentner, Ascacibar, Aogo – Donis (67. Brekalo), Akolo (77. Mangala) – Terodde (72. Asano).

Hosté: Casteels – Knoche, Camacho, Uduokhai – William (46. Verhaegh), Guilavogui, Arnold, Gerhardt – Dimata (66. Ntep), Didavi (79. Malli), Origi.

Náhradníci

Domácí: Meyer, Ailton, Brekalo, Burnic, Mangala, Ofori, Asano

Hosté: Grün, Bazoer, Verhaegh, Itter, Malli, Ntep, Osimhen

Karty

Domácí: Ascacibar, Beck

Hosté: Casteels, William, Verhaegh

Rozhodčí

G. Winkmann – C. Bandurski, R. Foltyn

Stadion

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

SESTŘIH: Hannover - Hamburk 2:0. Nováček je po 50 letech v čele ligy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 50. Harnik, 82. Bebou

Hosté:

Sestavy

Domácí: Tschauner – Korb, Sané, Felipe (14. Bebou), Ostrzolek – Bakalorz, Anton (C), Schwegler – Harnik (84. Hübner), Füllkrug, Karaman (78. Klaus).

Hosté: Mathenia (C) – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, Santos (86. Sakaj) – Ekdal (73. Knöll), Walace – Jatta (60. Salihović), Holtby, Hahn – Schipplock.

Náhradníci

Domácí: Schmiedebach, Maier, Klaus, Esser, Bebou, Hübner, Sorg

Hosté: Pollersbeck, Mavraj, Janjicic, Waldschmidt, Sakaj, Salihović, Knöll

Karty

Domácí: Anton

Rozhodčí

Hartmann – Leicher, Schüller

Stadion

HDI-Arena. Hannover

SESTŘIH: Leverkusen - Freiburg 4:0. Dvakrát se trefil Volland
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21. Volland, 29. Aránguiz, 34. Volland, 86. Brandt

Hosté:

Sestavy

Domácí: Leno – L. Bender (63. Henrichs), S. Bender, P. Retsos – Bellarabi (71. Mehmedi), Kohr (79. Baumgartlinger), Aránguiz, Wendell – Havertz, Brandt – Volland.

Hosté: Schwolow – Kübler, Lienhart, Söyüncü, Günter – Kleindienst (46. Kent), Höfler, Abraši (28. Frantz), Terrazzino (69. Kapustka) – Haberer, Niederlechner.

Náhradníci

Domácí: Özcan, Tah, Bailey, Mehmedi, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Henrichs

Hosté: Gikiewicz, Frantz, Kent, Stenzel, Schuster, Kapustka, Kath

Karty

Hosté: Söyüncü, Höfler

Rozhodčí

Sven Jablonski – Holger Henschel, Thomas Gorniak

Stadion

BayArena, Leverkusen

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud