24. září 2017 • 22:52

SESTŘIHY: Dortmund dal šest gólů a dál vede. Hoffenheim porazil Schalke

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hoffenheimu s Pavlem Kadeřábkem v sestavě porazili v šestém kole německé ligy Schalke 2:0 a posunuli se na druhé místo tabulky. Mají dvoubodovou ztrátu na Dortmund, který deklasoval i díky hattricku Pierre-Emericka Aubameyanga Mönchengladbach 6:1. Lipsko po dvou ztrátách zvítězilo nad Frankfurtem 2:1, solidní formu potvrdil Augsburg ziskem bodu ve Stuttgartu za remízu 0:0.



Zápas mezi Dortmundem a Mönchengladbachem byl bohatý na šance i góly. Už po prvním poločase vedli domácí o tři branky, když se dvakrát trefil Philipp a těsně před přestávkou přesně zakončil Aubameyang.

Gabonský reprezentant trefami v 49. a 62. minutě zkompletoval hattrick a na kontě má už osm branek. Za Mönchengladbach se následně trefil Stindl, na konečných 6:1 upravil premiérovým bundesligovým zásahem Weigl. Dortmund prodloužil sérii bez porážky na domácím stadionu na 37 ligových utkání a v této sezoně vůbec poprvé dostal gól.

SESTŘIH: Dortmund - Mönchengladbach 6:1. Domácí řádí dál a vedou ligu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28. Philipp, 38. Philipp, 45. Aubameyang, 50. Aubameyang, 63. Aubameyang, 79. Weigl

Hosté: 66. Stindl

Sestavy

Domácí: Bürki – Ł. Piszczek (69. Zagadou), Papastathopoulos (C) (83. Bartra), Toprak, Toljan – Dahoud, Weigl, M. Götze – Pulisic (64. Kagawa), Aubameyang, Philipp.

Hosté: Sippel – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Johnson (72. Herrmann), Kramer (75. J. Hofmann), Zakaria, T. Hazard – Stindl (C), Raffael (61. Cuisance).

Náhradníci

Domácí: Weidenfeller, Zagadou, Bartra, Şahin, Jarmolenko, Isak, Kagawa

Hosté: Oxford, Herrmann, Hofmann, Jantschke, Bobadilla, Cuisance, Nicolas

Karty

Hosté: Elvedi

Rozhodčí

Manuel Gräfe – Guido Kleve, Markus Sinn, Frank Willenborg

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Návštěva

81 360 diváků

Bayern, favorit zápasu, dominoval a do náskoku šel v poslední čtvrthodině prvního poločasu zásluhou penalty Roberta Lewandowského, který skóroval posedmé v ročníku a upevnil si pozici nejlepšího střelce soutěže, a tečované střely Arjena Robbena .

Situaci domácím ale zkomplikoval brankář Sven Ulreich. Náhradník za zraněného Manuela Neuera trestuhodně chyboval při přímém kopu Maximiliana Arnolda z velké dálky. A hosté před 75.000 diváky vyválčili bod díky hlavičce náhradníka Daniela Didaviho, který byl za hrdinu deset minut po příchodu na hřiště.

Bayern se přes velkou převahu a řadu dobrých gólových příležitostí víckrát neprosadil a příliš dobře se nenaladil na středeční šlágr Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain. Wolfsburg i ve druhém utkání pod vedením nového trenéra Martina Schmidta remizoval, po bodu z domácího utkání s předposledními Brémami ale tentokrát slaví cennější zisk.

SESTŘIH: Bayern - Wolfsburg 2:2. Favorit ztratil, Neuerův náhradník chyboval
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33. Lewandowski, 42. Robben

Hosté: 56. Arnold, 83. Didavi

Sestavy

Domácí: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha – Arturo Vidal (63. Tolisso), Rudy – Robben (85. James Rodríguez), T. Müller (C), Ribéry (85. Coman) – Lewandowski.

Hosté: Casteels – Verhaegh, Tisserand, Uduokhai, Itter – Camacho (C) (73. Didavi), Guilavogui – William (46. Błaszczykowski), Arnold, Malli – Origi (85. Bazoer).

Náhradníci

Domácí: Früchtl, Coman, Friedl, Martínez, Rodríguez, Süle, Tolisso

Hosté: Błaszczykowski, Bazoer, Didavi, Grün, Hinds, Knoche, Ntep

Karty

Domácí: Arturo Vidal

Hosté: Tisserand, William

Rozhodčí

Dingert C. (Ger)

Stadion

Allianz Arena, München

Hoffenheim se dostal do vedení v 13. minutě, když se po Zuberově přihrávce prosadil přízemní střelou k tyči Geiger. Devatenáctiletý záložník oslavil premiérový gól za A-tým. Po změně stran několikrát zazvonila branková konstrukce, blízko gólu byli záložník Schalke Konopljanka i domácí útočník Uth. V třetí minutě nastavení definitivně rozhodl o výhře domácích po hrubce brankáře Fährmanna střídající Rupp.

SESTŘIH: Hoffenheim - Schalke 2:0. Kadeřábkův tým se dotáhl na vedoucí Dortmund
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13. Geiger, 90+4. Rupp

Hosté:

Sestavy

Domácí: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Geiger, Amiri (30. Rupp), Zuber (73. N. Schulz) – Kramarić, Uth, Gnabry (54. Wagner).

Hosté: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, McKennie (75. Goretzka), Stambouli, Konopljanka – Harit, Meyer (79. Embolo) – Di Santo (56. Burgstaller).

Náhradníci

Domácí: Kobel, Grillitsch, Akpoguma, Polanski, Rupp, Schulz, Wagner

Hosté: Nübel, Coke, Insua, Embolo, Goretzka, Reese, Burgstaller

Karty

Domácí: Hübner, Kadeřábek

Hosté: Meyer, Embolo

Rozhodčí

Sascha Stegemann – Mike Pickel, Michael Emmer

Stadion

WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim

V 28. minutě duelu Lipsko - Frankfurt otevřel skóre domácí útočník Augustin, který měl jednoduchou práci poté, co k němu Wernerovu střelu vyrazil gólman Hrádecký. V 58. minutě mohl vyrovnat Haller, domácí ale zachránila tyč. O chvíli později zvýšil náskok Lipska Werner, který před čtyřmi lety vstřelil první gól v bundeslize v dresu Stuttgartu právě do sítě Frankfurtu. Za hosty pouze zkorigoval stav po Gulácsiho chybě Rebič.

SESTŘIH: Lipsko - Frankfurt 2:1. Rozhodla trefa střelce Wernera
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28. Augustin, 68. Werner

Hosté: 78. Rebić

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann (83. Bernardo), Orban (C), Upamecano, Halstenberg – Ilsanker, Demme – Sabitzer, Forsberg – Augustin (73. Y. Poulsen), Werner (90+3. Kaiser).

Hosté: Hradecky – D. Abraham (C), Hasebe, Falette – Chandler, G. Fernandes (27. K-P. Boateng), de Guzmán, Willems – Kamada (56. Rebić), M. Wolf – Haller (63. Jović).

Náhradníci

Domácí: Bernardo, Poulsen, Konaté, Bruma, Kaiser, Laimer, Mvogo

Hosté: Rebić, Jović, Gaćinović, Boateng, Russ, Tawatha, Zimmermann

Karty

Domácí: Upamecano

Hosté: Rebić

Rozhodčí

Brand – Schroder, Assmuth

Stadion

Red Bull Arena (Leipzig)

Zrodily se dvě bezbrankové remízy. Brémy s Theodorem Gebre Selassiem a Jiřím Pavlenkou získaly bod s Freiburgem a Augsburg, za který se do hry dostal ve 30. minutě záložník Jan Morávek, prodloužil sérii bez porážky ve Stuttgartu.

SESTŘIH: Brémy - Freiburg 0:0. Pavlenka vytáhl skvělé zákroky
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Bauer, Veljković, N. Moisander – Gebre Selassie, Kainz (78. Hajrović), Bargfrede (67. M. Eggestein), Delaney, Augustinsson – Belfodil, Bartels.

Hosté: Schwolow – Lienhart, Schuster, Söyüncü – Stenzel, Höfler, Frantz, Günter – Haberer (82. Kath), Terrazzino (63. Kent) – Niederlechner (70. Petersen).

Náhradníci

Domácí: Caldirola, Gondorf, Hajrović, García, Eggestein, Zetterer, Eggestein

Hosté: Kent, Kübler, Petersen, Koch, Guédé, Kath, Gikiewicz

Karty

Domácí: Bauer, Kainz

Hosté: Söyüncü

Rozhodčí

Hartmann – Leicher, Schüller

Stadion

Weserstadion, Bremen

SESTŘIH: Stuttgart - Augsburg 0:0. Hosté opět neprohráli, Morávek hrál hodinu
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Zieler – Badstuber, Baumgartl, Kamiński – Beck (84. Asano), Pavard, Ascacibar, Aogo – Donis (72. Ginczek), Terodde, Brekalo (66. Mangala).

Hosté: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Kačar, R. Khedira – Heller, Ku (31. Morávek), Caiuby (72. Gregoritsch) – Finnbogason (89. Córdova).

Náhradníci

Domácí: Meyer, Asano, Ofori, Mangala, Burnic, Ailton, Ginczek

Hosté: Luthe, Stafylidis, Gregoritsch, Morávek, Córdova, Thommy, Danso

Karty

Domácí: Ascacibar

Hosté: Morávek, Caiuby

Rozhodčí

Osmers – Heft, Gorniak

Stadion

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

Hertha Berlín prohrála 0:1 v Mohuči po De Blasisově gólu z penalty, Vladimír Darida za celek z hlavního města odehrál závěrečnou půlhodinu.

SESTŘIH: Mohuč - Hertha Berlín 1:0. Darida hrál půl hodiny, rozhodla penalta
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 54. De Blasis

Hosté:

Sestavy

Domácí: Adler – Donati, Bell (C), A. Diallo, Brosinski – Gbamin, Latza, Frei (69. Serdar) – De Blasis, Maxim (59. Öztunali), Muto (87. Fischer).

Hosté: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred (60. Darida) – Leckie (72. Esswein), Duda (72. Stocker), Kalou – Ibišević (C).

Náhradníci

Domácí: Zentner, Balogun, Quaison, Öztunali, Fischer, Kodro, Serdar

Hosté: Kraft, Pekarík, Stark, Darida, Esswein, Stocker, Haraguči

Karty

Domácí: De Blasis, Öztunali

Hosté: Langkamp, Rekik, Ibišević (č), Plattenhardt

Rozhodčí

Tobias Stieler – Matthias Jölenbeck, Alexander Sather

Stadion

Opel Arena, Mohuč

Fotbalisté Kolína nad Rýnem získali první bod v bundesligové sezoně. Bezbrankovou remízu uhráli na hřišti dosud neporaženého Hannoveru.

Hannover po návratu mezi elitu spoléhá především na defenzivu, v šesti zápasech udržel už počtvrté čisté konto. Proti beznadějně poslednímu týmu tabulky se ale nedokázal prosadit střelecky. V největší šanci zápasu hlavičkoval domácí Salif Sané pouze do břevna.

Kolínští "Kozlové" i přes první bodový zisk zůstali na chvostu průběžného pořadí. Hannover je čtvrtý, když poprvé v historii neprohrál ani jeden z úvodních šesti zápasů. 

SESTŘIH: Hannover - Kolín nad Rýnem 0:0. Hosté berou bod, ale zůstali poslední
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Tschauner – Korb, Sané, Anton, Ostrzolek – Bebou (89. Benschop), Bakalorz, Schwegler (81. Schmiedebach), Karaman – Füllkrug (78. Klaus), Harnik.

Hosté: Horn – F. Sörensen, Maroh, Heintz – Klünter, S. Özcan, Lehmann, Rausch – Osako (76. Guirassy), J. Córdoba (84. Höger), Bittencourt (88. Jojić).

Náhradníci

Domácí: Hübner, Klaus, Schmiedebach, Maier, Benschop, Sorg, Esser

Hosté: Kessler, Höger, Jojić, Olkowski, Clemens, Guirassy, Meré

Karty

Domácí: Karaman, Korb, Bebou, Schmiedebach

Hosté: F. Sörensen, Rausch

Rozhodčí

Siebert – Koslowski, Seidel

Stadion

HDI-Arena. Hannover

Hamburk prohrál počtvrté v řadě, tentokrát nestačil na Leverkusen. Domácí rozhodli o vítězství v rozmezí tří minut úvodního dějství. Ve 20. minutě nejprve umístil skákavou střelu do brány Kevin Volland a o chvíli později si připsal gól v prvním bundesligovém zápase Argentinec Lucas Alario.

Na konečných 3:0 upravil v 83. minutě druhým gólem v zápase Volland. Leverkusen díky zisku tří bodů soupeře přeskočil a je desátý, Hamburk se propadl na patnáctou příčku.

SESTŘIH: Leverkusen - Hamburk 3:0. Výhru zařídil dvougólový Volland
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20. Volland, 23. Alario, 83. Volland

Hosté:

Sestavy

Domácí: Leno – Henrichs (C), Tah, S. Bender, Wendell – Bailey, Baumgartlinger, Aránguiz (84. Kohr), Mehmedi (69. Brandt) – Alario (85. Pohjanpalo), Volland.

Hosté: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Sakaj (C) – Walace (46. Waldschmidt), G. Jung, Salihović (46. Jatta) – Hahn (82. Ito), Wood, Holtby.

Náhradníci

Domácí: Özcan, Retsos, Brandt, Pohjanpalo, Kohr, Havertz, Bellarabi

Hosté: Pollersbeck, Santos, Waldschmidt, Janjicic, Jatta, Ito, Schipplock

Karty

Domácí: Wendell, Aránguiz

Hosté: Papadopoulos

Rozhodčí

R. Kampka – B. Kempkes, M. Hacker

Stadion

BayArena, Leverkusen

Sven Ulreich chybou zkazil Bayernu výhru
Sven Ulreich chybou zkazil Bayernu výhru

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud