1. října 2017 • 18:00

SESTŘIHY: Bayern bez Ancelottiho opět ztratil, vládne Dortmund

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Willymu Sagnolovi premiéra v pozici hlavního trenéra fotbalistů Bayernu Mnichov nevyšla. Bavorský velkoklub ztratil v prvním zýápase po odvolání kouče Carla Ancelottiho v Berlíně dvoubrankové vedení a s Herthou v 7. kole bundesligy remizoval 2:2. Vladimír Darida odehrál za domácí 80 minut. Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě poprvé v nové sezoně prohrál, když podlehl 2:3 na hřišti Freiburgu. Suverénní Dortmund zvítězil v německé fotbalové lize na půdě Augsburgu 2:1 a zůstává v čele tabulky. Brémy ani pošesté v nové sezoně nezvítězily, v Hamburku remizovaly bez branek. Celé utkání odehráli Pavlenka i Gebre Selassie. 



Góly

Domácí: 51. Duda, 56. Kalou

Hosté: 10. Hummels, 49. Lewandowski

Sestavy

Domácí: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred (C), Darida (80. Lustenberger) – Leckie, Duda (75. Lazaro), Haraguči (87. Esswein) – Kalou.

Hosté: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (79. Süle), Hummels, Alaba – Javi Martínez, Tolisso – Robben (59. Th. Alcântara), T. Müller (C), Ribéry (62. Coman) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Kraft, Pekarík, Esswein, Stocker, Lazaro, Torunarigha, Lustenberger

Hosté: Süle, Alcântara, Rodríguez, Rafinha, Rudy, Coman, Starke

Karty

Hosté: Tolisso, Kimmich

Rozhodčí

Harm Osmers – Florian Heft, Thomas Gorniak

Stadion

Olympiastadion (Berlín)

Bayern se v Berlíně dostal do vedení už po deseti minutách, když gólman Herthy Jarstein nedosáhl na hlavičku stopera Hummelse. O chvíli později nařídil rozhodčí Osmers penaltu pro domácí, po konzultaci s videorozhodčím a zhlédnutí záběrů ji však odvolal.

Krátce po změně stran zvýšil polský kanonýr Lewandowski. Domácí se ale nevzdali a během chvíle dokázali vyrovnat. Nejprve se po pěkné akci Haragučiho trefil slovenský reprezentant Duda a vzápětí Ulreicha překonal Kalou. Ztráta bodů není jedinou starostí úřadujícího mistra, kterému se navíc zranil záložník Ribéry.

SESTŘIH: Hertha - Bayern 2:2. Mistr se trápí, dvoubrankové vedení nestačilo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15. Niederlechner, 18. Söyüncü, 87. Stenzel

Hosté: 14. Hack, 90+1. Schuster (vl.)

Sestavy

Domácí: Schwolow – Lienhart, Schuster (C), Söyüncü – Stenzel, Höfler, Frantz (69. Petersen), Günter – Haberer, Niederlechner (84. Kath), Terrazzino (52. Ravet).

Hosté: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Rupp (46. Grillitsch), Geiger, Kramarić, Zuber (65. N. Schulz) – Hack (42. Ph. Ochs), Wagner.

Náhradníci

Domácí: Ravet, Ignjovski, Kent, Koch, Kath, Petersen, Gikiewicz

Hosté: Polanski, Grillitsch, Schulz, Stolz, Posch, Passlack, Ochs

Karty

Domácí: Haberer

Hosté: Wagner, Hübner, Geiger

Rozhodčí

Siebert – Koslowski, Seidel

Stadion

Schwarzwald-Stadion, Freiburg

Návštěva

24 000 diváků

Tým vedený mladým trenérem Julianem Nagelsmannem  začal dobře a ve 14. minutě otevřel skóre zásluhou devatenáctiletého útočníka Hacka, jenž vstřelil premiérový gól za áčko Hoffenheimu. Domácí ale během čtyř minut stav otočili po trefách Niederlechnera a Söyüncüa.

Definitivně rozhodl o prvním tříbodovém zisku domácích tři minuty před koncem Stenzel, hostům už nepomohla ani následná Schusterova vlastní branka. Hoffenheim prohrál s Freiburgem po pěti letech.

SESTŘIH: Freiburg - Hoffenheim 3:2. Domácí slaví první výhru v sezoně
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos, G. Jung, Sakaj (C) – Hunt, Ekdal (74. Walace), Janjicic – Hahn, Wood (89. Arp), Ito (52. Holtby).

Hosté: Pavlenka – Gebre Selassie, Bauer, Veljković, N. Moisander (C), U. García – Kainz (64. Junuzović), Bargfrede (64. M. Eggestein), Delaney – Bartels (90. Hajrović), Belfodil.

Náhradníci

Domácí: Pollersbeck, Arp, Holtby, Mavraj, Salihović, Santos, Walace

Hosté: Zetterer, Caldirola, Eggestein, Eggestein, Gondorf, Hajrović, Junuzović

Karty

Domácí: Papadopoulos

Hosté: Bauer, Gebre Selassie, Zetterer

Rozhodčí

Stadion

Imtech Arena, Hamburg

Bezbrankovou remízu viděli diváci v zápase Hamburku s Brémami. Domácí byli sice celý zápas aktivnější, ale hosty několikrát podržel český brankář Jiří Pavlenka. Celé utkání odehrál i obránce Werderu Theodor Gebre Selassie .

Hamburk čeká už 450 minut na vstřelenou branku. Skórovat mu nepomohl ani střídající Jann-Fiete Arp, jenž se stal prvním hráčem ročníku 2000, který nastoupil v nejvyšší německé soutěži.

SESTŘIH: Hamburk - Brémy 0:0. Pavlenka má další nulu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11. Caiuby

Hosté: 4. Jarmolenko, 23. Kagawa

Sestavy

Domácí: Hitz – Opare, Gouweleeuw, R. Khedira (38. Ku), Hinteregger, Max – Heller (80. Thommy), Baier, Caiuby – Finnbogason, Gregoritsch (67. Córdova).

Hosté: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Toljan – Dahoud (57. G. Castro), Weigl, Kagawa (81. Toprak) – Jarmolenko (63. Philipp), Aubameyang, Pulisic.

Náhradníci

Domácí: Luthe, Stafylidis, Schmid, Ku, Córdova, Thommy, Danso

Hosté: Weidenfeller, Zagadou, Sancho, Şahin, Philipp, Castro, Toprak

Karty

Domácí: Caiuby, Heller, Ku, Opare

Hosté: Toljan

Rozhodčí

Fritz – Schaal, Pelgrim.

Stadion

WWK Arena, Augsburg

V Augsburgu se střetly dva týmy s vynikající aktuální formou - domácí pět zápasů neprohráli, vedoucí Dortmund ztratil jen remízou v 3. kole. Vysoká očekávání začali hráči plnit od úvodních minut.

Skóre otevřel už ve 4. minutě parádním způsobem Andrij Jarmolenko. Ukrajinský křídelník Borussie si po rohovém kopu zpracoval v malém vápně soupeře míč a důraznou patičkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí odpověděli o sedm minut později, když si na Maxův centr naběhl Caiuby a hlavou překonal brankáře Bürkiho.

SESTŘIH: Augsburg - Dortmund 1:2. Aubameyang nedal penaltu
Video se připravuje ...

Lídr tabulky si vzal vedení zpátky v 23. minutě. Jarmolenko posunul míč na Kagawu a ten chytrým obloučkem přehodil Hitze. Šindži Kagawa svou 38. brankou překonal Šindžiho Okazakiho a stal se historicky nejlepším japonským střelcem v německé nejvyšší soutěži. Deset minut před koncem mohli hosté navýšit vedení, ale nejlepší bundesligový střelec Aubameyang s panenkovským dloubáčkem u Hitze nepochodil.

Dortmund získal ze sedmi zápasů 19 bodů se skóre 21:2, což znamená klubový rekord.

Góly

Domácí: 42. Rebić, 90+3. Haller

Hosté: 61. Terodde

Sestavy

Domácí: Hradecky – Chandler, D. Abraham, Falette, Tawatha – Stendera (62. Medojević), de Guzmán (54. Russ) – Gaćinović, K-P. Boateng, Rebić (70. Willems) – Haller.

Hosté: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Kamiński – Beck (61. Brekalo), Ascacibar (60. Terodde), Pavard, Aogo – Akolo (81. E. Ofori), Donis – Ginczek.

Náhradníci

Domácí: Hrgota, Jović, Medojević, Russ, Willems, Wolf, Zimmermann

Hosté: Asano, Brekalo, Burnic, Mangala, Meyer, Ofori, Terodde

Karty

Domácí: Falette (č), Haller

Hosté: Ascacibar

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Stuttgartu se na hřišti Frankfurtu téměř podařil dokonalý obrat. Domácí šli sice krátce před přestávkou do vedení zásluhou Rebiče, ale v 61. minutě přišlo srovnání z hlavy Teroddeho.

SESTŘIH: Frankfurt - Stuttgart 2:1. Výhru domácím přihrál Haller v nastavení
Video se připravuje ...

Klíčový okamžik přišel pár minut po vyrovnávací brance. Domácí Falette přerušil vyloženou šanci hostů pouze za cenu červené karty a rozhodčí Felix Brych zároveň nařídil pokutový kop ve prospěch Stuttgartu. Po konzultaci u videa ale penaltu odvolal, protože faul přišel ještě před velkým vápnem.

Domácí si i v deseti vytvořili šance na vítězství. Dvě stoprocentní příležitosti v závěru zápasu ještě lapil brankář Zieler, přesto nakonec kapituloval ve čtvrté minutě nastavení po fantastických nůžkách Sébastiena Hallera.

Góly

Domácí: 67. Ginter, 90+4. T. Hazard

Hosté: 71. Harnik

Sestavy

Domácí: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard, Kramer, Cuisance (80. Zakaria), Johnson (79. Grifo) – Stindl (C), Raffael (65. Bobadilla).

Hosté: Tschauner (C) – Ostrzolek, Sané, Anton, Korb – Klaus (61. Maier), Schwegler, Bakalorz (71. Füllkrug), Bebou (90. Hübner) – Karaman – Harnik.

Náhradníci

Domácí: Sippel, Oxford, Jantschke, Herrmann, Bobadilla, Zakaria, Grifo

Hosté: Füllkrug, Maier, Schmiedebach, Fossum, Sorg, Hübner, Esser

Karty

Domácí: Wendt

Hosté: Schwegler

Rozhodčí

Christian Dingert.

Stadion

Borussia-Park, Mönchengladbach

Zápas Mönchengladbachu s Hannoverem začal o deset minut později vinou dopravních komplikací při cestě hostujícího týmu na stadion. Ve vyrovnaném utkání se ujali domácí vedení v 67. minutě, kdy se po standardní situaci trefil Ginter. O čtyři minuty později ale hlavou vyrovnal nejlepší střelec týmu Martin Harnik.

SESTŘIH: Mönchengladbach - Hannover 2:1. Rozhodla penalta z nastavení
Video se připravuje ...

O třech bodech pro domácí rozhodla penalta Thorgana Hazarda v nastaveném čase druhého poločasu. Nováček Hannover přesto zůstává na pohárových příčkách, na které se posunul díky třem bodům i Mönchengladbach.

Góly

Domácí: 55. Guilavogui

Hosté: 74. Muto

Sestavy

Domácí: Casteels – Itter, Uduokhai, Tisserand, Verhaegh – Camacho, Guilavogui (81. Bazoer) – Malli, Didavi (79. Ntep), Błaszczykowski – Origi (84. Osimhen).

Hosté: Adler – A. Diallo, Bell, Gbamin – Brosinski, Frei (58. Maxim), Latza, Donati – De Blasis (70. Fischer), Muto, Öztunali (85. Onisiwo).

Náhradníci

Domácí: Bazoer, Gerhardt, Grün, Hinds, Knoche, Ntep, Osimhen

Hosté: Balogun, Fischer, Kodro, Maxim, Onisiwo, Zentner, Quaison

Karty

Domácí: Guilavogui, Malli, Ntep, Ntep

Hosté: Bell, Öztunali, Donati, Latza

Rozhodčí

Hartmann R. (Ger)

Stadion

Volkswagen Arena, Wolfsburg

SESTŘIH: Wolfsburg - Mohuč 1:1. Domácí dostali červenou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 34. Goretzka

Hosté: 61. Bailey

Sestavy

Domácí: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, McKennie (90+1. Meyer), Harit, Goretzka, Oczipka – Konopljanka (84. Di Santo), Embolo (54. Burgstaller).

Hosté: Leno (C) – L. Bender, Tah, P. Retsos, Wendell – Aránguiz (46. Havertz), S. Bender – Bellarabi (46. Bailey), Volland, Brandt (82. Kohr) – Alario.

Náhradníci

Domácí: Nübel, Bentaleb, Burgstaller, Di Santo, Meyer, Reese, Stambouli

Hosté: Özcan, Bailey, Havertz, Henrichs, Kohr, Mehmedi, Pohjanpalo

Karty

Domácí: Oczipka, Nastasić

Hosté: Alario, Wendell, Havertz

Rozhodčí

G. Winkmann – C. Bandurski, A. Blos

Stadion

Veltins Arena, Gelsenkirchen

SESTŘIH: Schalke - Leverkusen 1:1. Domácí čekají na výhru tři zápasy
Video se připravuje ...

Schalke mělo zápas před 61 515 diváky dobře rozehraný, ve 34. minutě ho poslal do vedení krásně zahraným přímým kopem Leon Goretzka. Po hodině hry však vyrovnal svým prvním bundesligovým gólem dvacetiletý jamajský talent Leon Bailey.

Góly

Domácí: 15. Niederlechner, 18. Söyüncü, 87. Stenzel

Hosté: 14. Hack, 90+1. Schuster (vl.)

Sestavy

Domácí: Schwolow – Lienhart, Schuster (C), Söyüncü – Stenzel, Höfler, Frantz (69. Petersen), Günter – Haberer, Niederlechner (84. Kath), Terrazzino (52. Ravet).

Hosté: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Rupp (46. Grillitsch), Geiger, Kramarić, Zuber (65. N. Schulz) – Hack (42. Ph. Ochs), Wagner.

Náhradníci

Domácí: Ravet, Ignjovski, Kent, Koch, Kath, Petersen, Gikiewicz

Hosté: Polanski, Grillitsch, Schulz, Stolz, Posch, Passlack, Ochs

Karty

Domácí: Haberer

Hosté: Wagner, Hübner, Geiger

Rozhodčí

Siebert – Koslowski, Seidel

Stadion

Schwarzwald-Stadion, Freiburg

Návštěva

24 000 diváků

SESTŘIH: Freiburg - Hoffenheim 3:2. Domácí slaví první výhru v sezoně
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 82. Osako

Hosté: 30. Klostermann, 80. Y. Poulsen

Sestavy

Domácí: Horn – Klünter (87. Höger), F. Sörensen (68. Handwerker), Heintz, Rausch – Jojić, S. Özcan, Lehmann, Bittencourt – J. Córdoba (54. C. Pizarro), Osako.

Hosté: Gulácsi – Klostermann, Konaté (46. Kampl), Upamecano, Halstenberg – Demme (46. Laimer), Ilsanker – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Bruma (90+1. Bernardo).

Náhradníci

Domácí: Kessler, Maroh, Höger, Olkowski, Horn, Handwerker, Pizarro

Hosté: Mvogo, Bernardo, Orban, Kaiser, Laimer, Augustin, Kampl

Karty

Hosté: Konaté, Demme

Rozhodčí

Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller

Stadion

RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnem

SESTŘIH: Kolín - Lipsko 1:2. Domácí stále bez výhry beznadějně poslední
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud