22. října 2017 • 21:11

SESTŘIHY: Pavlenka má další nulu, Bayern se dotáhl na Borussii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili gólem Tolissa v devátém kole německé ligy v Hamburku 1:0 a z druhého místa zaostávají za Dortmundem jen o skóre. Borussia ztratila dvoubrankové vedení a ve Frankfurtu pouze remizovala 2:2. Třetí je Lipsko, které porazilo 1:0 nováčka ze Stuttgartu. Brankář Jiří Pavlenka vychytal další nulu, ale jeho Brémy opět jen remizovaly, tentokrát s posledním Kolínem nad Rýnem.



Góly

Domácí: 64. Haller, 68. M. Wolf

Hosté: 18. Şahin, 57. Philipp

Sestavy

Domácí: Hradecky – Russ (59. Hrgota), Hasebe, D. Abraham (C) – Chandler (37. Salcedo), K-P. Boateng, Gaćinović, Willems – M. Wolf (76. Tawatha), Haller, Rebić.

Hosté: Bürki – G. Castro (59. Kagawa), Subotić, Bartra, Toljan – Şahin, Weigl (58. Zagadou), M. Götze – Pulisic, Aubameyang (C), Philipp (84. Sancho).

Náhradníci

Domácí: Zimmermann, Tawatha, Salcedo, de Guzmán, Barkok, Hrgota, Blum

Hosté: Weidenfeller, Zagadou, Kagawa, Jarmolenko, Sancho, Isak, Bruun Larsen

Karty

Domácí: Gaćinović

Hosté: Weigl, Bürki, Bartra

Rozhodčí

Hartmann – Leicher, Schüler

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Dortmund poslal ve Frankfurtu do vedení v 19. minutě Sahin, který do branky usměrnil nepřesnou Bartrovu střelu. Po změně stran se přízemním pokusem prosadil Philipp a zdálo se, že si favorit dojde pro tři body.

V 64. minutě ale dortmundský gólman Bürki fauloval ve vápně a Haller s přehledem proměnil pokutový kop. Chvíli nato vyrovnal střelou o tyč Wolf. V závěru mohl rozhodnout ve prospěch Borussie druhou trefou Sahin, jeho pokus ale z brankové čáry odkopl domácí obránce Hasebe. Dortmund může těšit alespoň fakt, že dosud venku neprohrál. Přesto si Mario Götze jubilejní 100. ligový zápas v žlutočerném dresu představoval jinak.

"Můj tým dnes odehrál skutečně špičkový zápas. Když prohráváte 0:2 proti BVB, v podstatě už nemáte šanci. Získaný bod ukazuje morálku, kterou máme, a také dává najevo, že jsme tým dobře sestavili," uvedl frankfurtský trenér Niko Kovač. "Hra byla velmi otevřená, oba týmy měly hodně šancí. Když vedete 2:0 a ještě máte další šance jako my, musíte zvítězit," poznamenal jeho protějšek Peter Bosz.

SESTŘIH: Frankfurt - Dortmund 2:2. Borussia ztratila dvoubrankové vedení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24. Sabitzer

Hosté:

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Konaté, Bernardo – Sabitzer, Demme, Keïta (64. Kampl), Forsberg (74. Laimer) – Werner (62. Augustin), Y. Poulsen.

Hosté: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Pavard, Beck (77. Brekalo) – Mangala, Ascacibar, Aogo (12. Burnic) – Asano (67. Akolo), Terodde (C), Emiliano Insúa.

Náhradníci

Domácí: Bruma, Schmitz, Halstenberg, Laimer, Mvogo, Augustin, Kampl

Hosté: Brekalo, Akolo, Ofori, Burnic, Meyer, Ailton, Ginczek

Karty

Hosté: Terodde

Rozhodčí

Jablonski – Henschel, Gorniak

Stadion

Red Bull Arena (Leipzig)

Lipský záložník Sabitzer ve 23. minutě rozhodl duel se Stuttgartem povedenou střelou zpoza šestnáctky a v posledních třech bundesligových duelech zaznamenal dva góly i asistence. Vicemistr počtvrté za sebou zvítězil, zatímco Stuttgart teprve potřetí v historii nezískal v prvních pěti venkovních utkáních ani bod.

SESTŘIH: RB Lipsko - Stuttgart 1:0. Sabitzer potvrdil formu skvělým gólem
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 7. Johnson

Hosté: 48. S. Bender, 59. Bailey, 61. Brandt, 69. Volland, 81. Pohjanpalo

Sestavy

Domácí: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard, Zakaria, Cuisance (66. J. Hofmann), Johnson (65. Traoré) – Stindl (84. Herrmann), Raffael.

Hosté: Leno – P. Retsos, Tah, S. Bender, Wendell – Baumgartlinger, L. Bender – Havertz, Volland (79. Pohjanpalo), Bailey (84. Bellarabi) – Alario (46. Brandt).

Náhradníci

Domácí: Sippel, Oxford, Herrmann, Traoré, Hofmann, Jantschke, Grifo

Hosté: Özcan, Brandt, Pohjanpalo, Aránguiz, Kohr, Bellarabi, Henrichs

Karty

Domácí: Elvedi, Vestergaard, Zakaria

Rozhodčí

Bastian Dankert – René Rohde, Markus Häcker

Stadion

Borussia-Park, Mönchengladbach

Start rýnského derby mezi Mönchengladbachem a Leverkusenem se povedl domácím, kteří šli v sedmé minutě do vedení po Hazardově centru zprava a Johnsonově zakončení ve skluzu.

Leverkusen ale v druhém dějství kraloval. Krátce po změně stran propadl míč po rohovém kopu až k Benderovi, jenž vystřelil do odkryté branky, a v 59. minutě si navedl míč do středu Bailey a nedal gólmanu Sommerovi šanci.

V závěrečné půlhodině už Leverkusen nepřipustil další zvrat, naopak přidal hned tři branky zásluhou Brandta, Vollanda a střídajícího Pohjanpala. Bayer počtvrté v řadě bodoval.

SESTŘIH: Mönchengladbach - Leverkusen 1:5. Rýnské derby dopadlo debaklem
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Horn – Olkowski, Maroh, Heintz, Rausch – Zoller (66. Handwerker), Jojić (86. F. Sörensen), S. Özcan, Bittencourt – Osako (79. Klünter), Guirassy.

Hosté: Pavlenka – Gebre Selassie, Sané, N. Moisander, Augustinsson – Delaney, M. Eggestein – Bartels (46. Hajrović), Junuzović, Kainz (82. M. Kruse) – Belfodil (60. J. Eggestein).

Náhradníci

Domácí: Clemens, Pizarro, Handwerker, Horn, Kessler, Sörensen, Klünter

Hosté: Bargfrede, Bauer, Hajrović, Eggestein, Zetterer, Kruse, Veljković

Karty

Domácí: S. Özcan, Zoller, Jojić

Hosté: Belfodil, Hajrović

Rozhodčí

Kampka

Stadion

Rhein Energie Stadion

Velkou zásluhu na tom, že Brémy s posledním Kolínem získaly alespoň bod, měl český gólman Jiří Pavlenka, který pochytal osm střel a opět udržel čisté konto.

Hráči Werderu neskórovali už 394 minut a s pouhými třemi vstřelenými góly mají nejhorší útok soutěže právě spolu s Kolínem. A zrovna v Kolíně, který má i nejhorší obranu, potvrdili své trápení, když jen jednou vystřelili mezi tři tyče.

Byla to ale velká šance, při níž Eggesteinova hlavička už mířila za čáru, ale obránce Rausch ji dokázal vykopnout z prázdné branky, aniž by dovolil dorážku dalšímu Čechovi v sestavě Brém Theodoru Gebre Selassiemu. Těsně před tím měl šanci i domácí tým, ale Guirassy netrefil dobře míč a místo odkryté branky ho poslal vedle.

SESTŘIH: Kolín nad Rýnem - Brémy 0:0. Pavlenka si připsal další čisté konto
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 52. Haberer

Hosté: 81. Kalou

Sestavy

Domácí: Schwolow – Söyüncü, Schuster, Lienhart (85. Kath) – Höfler, Frantz, Günter, Stenzel – Terrazzino (85. Koch), Niederlechner – Haberer (74. Petersen).

Hosté: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger (74. Maier) – Leckie, Duda (57. Lazaro), Kalou – Ibišević (46. Selke).

Náhradníci

Domácí: Kent, Ravet, Kübler, Petersen, Koch, Kath, Gikiewicz

Hosté: Kraft, Pekarík, Esswein, Lazaro, Torunarigha, Selke, Maier

Karty

Domácí: Haberer, Söyüncü, Höfler, Niederlechner

Hosté: Leckie, Stark

Rozhodčí

Winkmann – Bandurski, Blos

Stadion

Schwarzwald-Stadion, Freiburg

Hertha Berlín bez zraněného Vladimíra Daridy remizovala 1:1 ve Freiburgu. Oba góly padly z pokutových kopů. Jako první se prosadil domácí Haberer. Hertha dostala možnost srovnat rovněž z penalty, ale Kalou vysoko přestřelil. Hned dvě minuty na to ale sudí i po konzultaci s videem odpískal pro Herthu další penaltu, míč si vzal opět Kalou a tentokrát už se nemýlil.

SESTŘIH: Freiburg - Hertha 1:1. Duel penalt skončil remízou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 52. Tolisso

Sestavy

Domácí: Mathenia – Papadopoulos, Mavraj, van Drongelen (76. Ito) – Diekmeier, Hunt (62. Holtby), G. Jung, Santos – Hahn (76. Kostić), Sakaj – Wood.

Hosté: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Arturo Vidal – Robben, James Rodríguez (46. T. Müller, 55. Th. Alcântara), Coman (90+3. Kimmich) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Pollersbeck, Holtby, Walace, Kostić, Waldschmidt, Schipplock, Ito

Hosté: Starke, Boateng, Alcântara, Kimmich, Müller, Rudy, Wriedt

Karty

Domácí: G. Jung (č), Sakaj

Hosté: James Rodríguez, Tolisso

Rozhodčí

M. Fritz – D. Schaal, M. Pelgrim

Stadion

Imtech Arena, Hamburg

Návštěva

57000 diváků

První poločas v Hamburku byl na šance skoupý, nejdůležitějším momentem bylo vyloučení domácího Junga z 38. minuty po zákroku na unikajícího Comana. Krátce po změně stran rozhodl o první venkovní výhře pod trenérem Juppem Heynckesem Tolisso. Asistoval mu Müller, který na hřiště přišel po přestávce, už v 55. minutě byl ale stažen kvůli zranění.

Do šancí se dostali i Alcantara, Hummels, Robben nebo Lewandowski, další gól ale přidat nedokázali. Hamburk z posledních sedmi duelů vytěžil jediný bod, Bayern bodoval pošesté v řadě.

SESTŘIH: Hamburk - Bayern 0:1. Bavorský celek stáhl náskok BVB
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 90+1. Uduokhai

Hosté: 73. Demirbay

Sestavy

Domácí: Casteels – Itter (81. Gerhardt), Uduokhai, Tisserand, Verhaegh – Arnold, Camacho – Dimata (57. Malli), Didavi, Błaszczykowski – Origi (70. Mario Gómez).

Hosté: Baumann – S. Posch (46. Akpoguma), Vogt, Hübner – Demirbay, Grillitsch (82. Polanski), Kadeřábek, Zuber (69. N. Schulz) – Uth, Kramarić – Wagner.

Náhradníci

Domácí: Ntep, Malli, Gerhardt, Grün, Guilavogui, Knoche, Gómez

Hosté: Rupp, Polanski, Schulz, Akpoguma, Ochs, Kobel, Hack

Karty

Domácí: Malli

Hosté: S. Posch, Demirbay, Hübner

Rozhodčí

Zwayer – Schiffner, Achmüller

Stadion

Volkswagen Arena, Wolfsburg

SESTŘIH: Wolfsburg - Hoffenheim 1:1. Domácí zachránili bod v nastavení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 33. Gregoritsch

Hosté: 77. Füllkrug, 90. Füllkrug

Sestavy

Domácí: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Danso, Max – R. Khedira (88. Morávek), Baier – Schmid (72. Heller), Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason (72. Ku).

Hosté: Tschauner – Korb, Anton, Sané, Ostrzolek – Bebou, Schwegler (75. Maier), Fossum (65. Füllkrug), Karaman (46. Bakalorz) – Harnik, Jonathas.

Náhradníci

Domácí: Heller, Morávek, Ku, Kačar, Richter, Thommy, Luthe

Hosté: Bakalorz, Maier, Klaus, Hübner, Esser, Füllkrug, Sorg

Karty

Domácí: R. Khedira

Hosté: Jonathas, Karaman

Rozhodčí

Stegemann – Fischer, Pickel

Stadion

WWK Arena, Augsburg

Záložník Jan Morávek odehrál poslední dvě minuty za Augsburg, který podlehl 1:2 Hannoveru. Obě branky vítězů vstřelil Füllkrug.

SESTŘIH: Augsburg - Hannover 1:2. Hosté otočili zápas v závěru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13. Goretzka, 74. Burgstaller

Hosté:

Sestavy

Domácí: Fährmann – Stambouli, Naldo, Kehrer – D. Caligiuri, Goretzka, Meyer, Harit (89. Coke), Oczipka – Di Santo (68. Konopljanka), Burgstaller (84. Reese).

Hosté: Adler – Balogun (79. Kodro), Bell, A. Diallo – Donati (70. Maxim), Gbamin, Latza, Brosinski – Öztunali, De Blasis (62. Fischer) – Muto.

Náhradníci

Domácí: McKennie, Bentaleb, Konopljanka, Reese, Coke, Schöpf, Nübel

Hosté: Quaison, Maxim, Fischer, Kodro, Frei, Serdar, Zentner

Karty

Domácí: Naldo, Coke, D. Caligiuri

Rozhodčí

Steinhausová – Günsch, Stein (vš. GER)

Stadion

Veltins Arena, Gelsenkirchen

Schalke nasměroval za pátým ligovým vítězstvím v sezoně německý reprezentant Leon Goretzka, jenž otevřel skóre ve 13. minutě. Na gól mu přihrál Rakušan Guido Burgstaller, který sám v 74. minutě pojistil výhru domácích.

Mohuč prohrála po třech zápasech, v nichž bodovala, a je jedenáctá.

SESTŘIH: Schalke - Mohuč 2:0. Domácí slaví páté vítězství v sezoně
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Corentin Tolisso se raduje z gólu do sítě Hamburku
Corentin Tolisso se raduje z gólu do sítě Hamburku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud