17. listopadu 2017 • 13:30

Kdo nakopne Dortmund? Kouč chce vyloupit zázračné mladíky z Ajaxu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Borussia Dortmund v úvodu nové sezony vévodila německé bundeslize, ale nyní již čtyři zápasy v řadě nevyhrála a na vedoucí Bayern rázem ztrácí šest bodů. Změnit to mají nové posily, které po vedení požaduje trenér Peter Bosz. A brát chce především z dobře známého prostředí: hned dva hráči by měli přijít z jeho předchozího působiště v Ajaxu Amsterdam.



Dortmundský sportovní ředitel Michael Zorc obdržel od trenéra Bosze seznam hráčů, kteří by v zimní pauze měli posílit momentálně se trápící Borussii. A jedná se především o hráče do defenzivy, kde má vestfálský tým po odchodu Matse Hummelse dlouhodobé problémy.

První z posil by měl být kamerunský brankář André Onana. Jednadvacetiletá naděje Ajaxu prošla akademií Barcelony a dosud nejvíce o sobě dala vědět při loňském tažení Ajaxu až do finále Evropské ligy. Cena by se měla pohybovat okolo deseti mlionů eur. Přestože často kritizovaný Roman Bürki teprve nedávno s Dortmundem podepsal nový kontrakt, posílení postu brankáře by mělo být prioritou.

SESTŘIH: Dortmund - Bayern Mnichov 1:3. Parádní góly rozhodly o vítězství obhájce titulu
Video se připravuje ...

Dalším v pořadí se má stát teprve osmnáctiletý stoper Matthijs De Ligt. Hráč, který je považován za jednoho z největších talentů nizozemského fotbalu posledních let, již v minulé sezoně nastupoval za A tým Ajaxu a stejně jako Onana zažil úspěšné působení v Evropské lize. Dá se očekávat, že cena bude hodně vysoká. Například jednadvacetiletý stoper Davinson Sánchez před sezonou odešel z Amsterdamu do Tottenhamu za neuvěřitelných 40 milionů eur! Přesto i na pozici stopera potřebuje Borussia posílit, stabilní výkony podává jen Sokratis Papastathopoulos.

Posledním z vyhlédnutých hráčů by měl být třiadvacetiletý německý univerzál Emre Can, nastupující převážně jako střední nebo defenzivní záložník. Hráč Liverpoolu, který už stihl nastoupit téměř ke stovce zápasů a vstřelit sedm branek v anglické Premier League, by měl zvýšit už tak početnou konkurenci ve středové řadě. Can je však na rozdíl od spíše technicky laděných záložníků Borussie silovějším typem, který v týmu chybí. Jeho tržní cena přesahuje 20 milionů eur, ovšem smlouvu má v současném působišti pouze do konce této sezony.

V seznamu požadavků se prý naopak nevyskytuje žádný útočník. Na pozici hrotového útočníka bývá v Dortmundu jasnou volbou hvězdný Pierre-Emerick Aubameyang, jenže ten se už delší dobu netají s přáním přestoupit do většího klubu, vytouženou destinací je Real Madrid. Navíc byl v pátek z blíže nespecifikovaných důvodů vyřazen z kádru - i když zatím zřejmě pouze na zápas se Stuttgartem.

Kromě osmnáctiletého Isaka pak za Aubemeyanga neexistuje adekvátní náhrada. Pulisic, Yarmolenko, Schürrle i věčně zraněný Reus jsou mnohem více křídla, Phillip podhrotový hráč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud