9. prosince 2017 • 20:40

Pojď zpátky! Sudí v bundeslize odvolal červenou, hráč už byl v šatně

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bayern v Bundeslize bezpečně drží první příčku. Dokázal to i v sobotu, když svěřenci Juppa Heynckese porazili Eintracht. Utkání ve Frankfurtu však nabídlo jeden netypický moment - vyloučení jednoho z hráčů a jeho následný návrat na hřiště. Rozhodčí si totiž po zhlédnutí videozáznamu své stanovisko rozmyslel.



Zavedení videa ve fotbale je horkým tématem posledních měsíců. Další silný argument pro jeho celoplošné zavedení pak přineslo sobotní bundesligové utkání Bayernu, v němž Heynckesova parta porazila Eintracht na jeho půdě 1:0 gólem Artura Vidala.

Běžela sedmdesátá druhá minuta, když záložník domácích Marius Wolf poslal faulem k zemi Jamese Rodrígueze. Verdikt rozhodčího byl nemilosrdný: červená karta.

Vše nasvědčovalo tomu, že Eintracht duel dohraje v deseti, pak ale stížnosti domácích fotbalistů přiměly rozhodčího Harma Osmerse, aby své rozhodnutí ještě přezkoumal.

SESTŘIH: Frankfurt - Bayern 0:1. Výhru trefil Vidal, FCB dál vládne
Video se připravuje ...

Po překontrolování videa pak sudí své původní stanovisko skutečně změnil. Překvapený Wolf byl povolán zpět na trávník a byla mu ukázána žlutá karta. Vyloučení se nekonalo.

„Už jsem byl v šatně, když přišel vedoucí mužstva a zavolal mě zpátky. Říkal, že se rozhodčí podíval na záznam. Taky jsem předtím říkal, že by to měl udělat. Podle mě to červená karta nebyla.“

Záznam inkriminovaného momentu dal Wolfovi i jeho spoluhráčům za pravdu. Dvaadvacetiletý pravý záložník tak za svůj zákrok viděl jen žlutou kartu a utkání dohrál. K bodům ale svému mužstvu nepomohl a Bayern si z Commerzbank Areny odvezl očekávané vítězství.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud