17. prosince 2017 • 17:42

SESTŘIHY: Kadeřábek nahrál na gól, Hoffenheim ale padl. Bayern zvýšil náskok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dortmundu v 17. kole německé ligy porazili 2:1 Hoffenheim a po pěti zápasech se dočkali domácí výhry. Na jedinou branku hostů přihrál Pavel Kadeřábek. Bayern Mnichov vyhrál na hřišti Stuttgartu 1:0 a zvýšil náskok v čele soutěže na 11 bodů. Pomohlo mu i zaváhání Schalke, které remizovalo ve Frankfurtu 2:2. Leverkusen bodoval ve dvanáctém zápase německé ligy po sobě. Přestřelka na hřišti Hannoveru dopadla 4:4. Před Bayer se mohlo dostat Lipsko, s Herthou Berlín ale prohrálo 2:3 a z posledních čtyř duelů získalo jen dva body, což se mu v nejvyšší soutěži stalo poprvé. Brémy v sestavě se dvěma českými reprezentanty Pavlenkou a Gebre Selassiem neudržely dvoubrankové vedení a s Mohučí pouze remizovaly.



Góly

Domácí: 68. Orban, 90+2. Halstenberg

Hosté: 5. Selke, 31. Kalou, 51. Selke

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann (61. Kaiser), Konaté (31. Demme), Orban, Halstenberg – Kampl, Ilsanker, Keïta, Bruma – Y. Poulsen (46. Augustin), Werner.

Hosté: Almenning Jarstein – Pekarík (46. Skjelbred), Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Maier – Esswein, Lazaro, Kalou (72. Haraguči) – Selke (69. Ibišević).

Náhradníci

Domácí: Augustin, Demme, Compper, Bernardo, Mvogo, Kaiser, Laimer

Hosté: Duda, Dardai, Haraguči, Ibišević, Kraft, Langkamp, Skjelbred

Karty

Domácí: Keïta

Hosté: Torunarigha (č), Haraguči, Ibišević, Lazaro

Rozhodčí

Willenborg – Aarnik, Henschel

Stadion

Red Bull Arena (Leipzig)

SESTŘIH: Lipsko - Hertha 2:3. Kolaps domácích, přesilovka od 7. minuty zápasu nestačila
Video se připravuje ...

Hertha otevřela v Lipsku skóre už v páté minutě, když Essweinova přihrávka prošla vápnem až k Selkemu a ten poslal míč do šibenice. O dvě minuty později ale hostům zkomplikoval situaci Torunarigha, který za zákrok na Wernera dostal červenou kartu.

Přesto se domácím nepodařilo vyrovnat a naopak znovu skóroval berlínský celek. Po půlhodině hry se hlavou trefil Kalou, který skóroval v posledních třech bundesligových zápasech. Krátce po přestávce přidal třetí gól Selke a zdálo se být rozhodnuto.

Selke sice měl v 62. minutě šanci zkompletovat hattrick, trefil ale tyč. Na druhé straně po Brumově centru hlavičkoval přesně Orban a v nastavení ještě duel zdramatizoval Halstenberg, Lipsko už ale první domácí porážce v sezoně nezabránilo. Hertha bodovala potřetí za sebou.

Góly

Domácí: 63. Aubameyang, 89. Pulisic

Hosté: 21. Uth

Sestavy

Domácí: Bürki – Toljan, Papastathopoulos, Toprak, Schmelzer (C) – Weigl – Jarmolenko (73. Dahoud), Kagawa, Guerreiro, Pulisic (90+3. Subotić) – Aubameyang.

Hosté: Baumann – Hübner, Vogt (C), S. Posch (90. Akpoguma) – Kadeřábek, Grillitsch, Demirbay, Amiri, Zuber – Gnabry (63. Kramarić), Uth (69. Szalai).

Náhradníci

Domácí: Weidenfeller, Zagadou, Subotić, Bartra, Şahin, Isak, Dahoud

Hosté: Kobel, Rupp, Polanski, Akpoguma, Kramarić, Szalai, Passlack

Rozhodčí

Harm Osmers – Florian Heft, Thomas Gorniak

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Návštěva

81 000 diváků

SESTŘIH: Dortmund - Hoffenheim 2:1. Kadeřábkova asistence nestačila, domácí pod novým koučem znovu slaví
Video se připravuje ...

Ve vyrovnaném utkání mezi Dortmundem a Hoffenheimem skončila v první půli gólem pouze akce hostů v 21. minutě. Kadeřábek si naběhl na Amiriho kolmici mezi obránce a našel před bránou volného Utha. Německý útočník pohodlně zavěsil do prázdné brány a připsal si devátý gól v sezoně.

Po hodině hry byl ve vápně faulován střídající Kagawa a Aubameyang z penalty svým třináctým ligovým zásahem vyrovnal. Vítěznou branku dal v 89. minutě americký talent Pulisic.

Borussia vyhrála i druhý ligový zápas pod vedením Petera Stögera a posunula se na třetí místo. Hoffenheim ztratil už 15 bodů v zápasech, ve kterých vedl.

Góly

Domácí: 12. Bebou, 21. Füllkrug, 45. Klaus, 83. Korb

Hosté: 11. Brandt, 25. Mehmedi, 47. Bailey, 67. Bailey

Sestavy

Domácí: Tschauner – Sorg (75. Benschop), Sané, Anton – Korb, Schwegler (85. Bakalorz), Fossum, Ostrzolek – Klaus (83. Sarenren-Bazee), Füllkrug, Bebou.

Hosté: Leno – Tah, S. Bender (46. Bailey), P. Retsos – Henrichs, L. Bender (46. Kohr), Havertz, Mehmedi – Bellarabi, Alario, Brandt (78. Ramalho).

Náhradníci

Domácí: Albornoz, Bakalorz, Hübner, Esser, Karaman, Benschop, Sarenren-Bazee

Hosté: Ramalho, Bailey, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Volland, Kohr, Lomb

Rozhodčí

Storks – Thomsen, Waschitzki

Stadion

HDI-Arena. Hannover

SESTŘIH: Hannover - Leverkusen 4:4. Nádherné branky i kiksy obrany
Video se připravuje ...

Poprvé v této bundesligové sezoně padlo v úvodním poločase pět branek. Skóre otevřel v 11. minutě po Benderově centru z pravé strany Brandt, už za minutu ale vyrovnal hlavou Bebou. V 19. minutě fauloval ve vápně Tah a rozhodčí Storks po konzultaci s kolegou u videa nařídil penaltu, kterou proměnil Füllkrug a dokonal obrat.

Za hosty v 25. minutě vyrovnal střelou z úhlu Mehmedi, do přestávky ale stihl Hannoveru vrátit vedení po rychlém protiútoku Klaus. Trenérovi Leverkusenu Heiku Herrlichovi se povedl tah se zařazením dvacetiletého útočníka Baileyho do druhého poločasu. Jamajský mladík se mu odvděčil dvěma zásahy a otočil skóre na 4:3.

Duely mezi těmito dvěma soupeři často končily remízou, z předešlých 17 zápasů se body dělily v devíti případech. O tom, že tomu tak bude i tentokrát, rozhodl sedm minut před koncem Krob.

Góly

Domácí:

Hosté: 79. T. Müller

Sestavy

Domácí: Zieler – Pavard, Baumgartl, Badstuber – Beck (81. Brekalo), Ascacibar, Gentner (C), Aogo (81. Asano) – Akolo, Özcan – Terodde (47. Kamiński).

Hosté: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (C), Hummels (68. Süle), Rafinha – Javi Martínez, Tolisso (65. T. Müller) – James Rodríguez, Arturo Vidal, Coman (84. Alaba) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Grahl, Insúa, Brekalo, Grgic, Asano, Kamiński, Sessa

Hosté: Starke, Süle, Ribéry, Müller, Bernat, Alaba, Rudy

Karty

Domácí: Aogo, Beck

Hosté: J. Boateng, Rafinha

Rozhodčí

Ittrich – Grudzinski, Thielert

Stadion

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

SESTŘIH: Stuttgart - Bayern 0:1. Domácí zahodili ve čtvrté minutě nastavení penaltu
Video se připravuje ...

Bavorský velkoklub poslal do vedení prvním gólem po návratu po zranění Thomas Müller. V 79. minutě si v pokutovém území zpracoval prudkou Comanovu přihrávku a levačkou nekompromisně zakončil.

Domácí dostali velkou příležitost ke srovnání v nastaveném čase, Akolův pokutový kop ale zneškodnil brankář Ulreich. Bayern vyhrál čtvrté ligové utkání za sebou a drží si nejlepší venkovní bilanci v lize.

Góly

Domácí: 2. Jović, 65. Haller

Hosté: 82. Embolo, 90+5. Naldo

Sestavy

Domácí: Hradecky – Salcedo, Russ, Falette – M. Wolf, K-P. Boateng (C), G. Fernandes, Gaćinović, Willems (42. Chandler) – Jović (83. Barkok), Rebić (50. Haller).

Hosté: Fährmann (C) – Stambouli, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Harit (56. Di Santo), Meyer, Oczipka – Schöpf (81. McKennie), Burgstaller, Konopljanka (68. Embolo).

Náhradníci

Domácí: Haller, Stendera, Chandler, da Costa, Barkok, Hrgota, Zimmermann

Hosté: Nübel, Embolo, Riether, Kehrer, McKennie, Di Santo, Reese

Karty

Domácí: Gaćinović, Willems, Rebić, Falette

Hosté: Schöpf, Di Santo

Rozhodčí

Kampka – Kempter, Kempkes

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

SESTŘIH: Frankfurt - Schalke 2:2. Hosté zachránili bod v páté minutě nastavení
Video se připravuje ...

Gól v první minutě viděli diváci ve Frankfurtu, trefil se domácí Jovič. V 66. minutě přidal druhou branku efektní patičkou Haller. Schalke v 82. minutě snížilo gólem Embola a v páté minutě nastavení vyrovnal obránce Naldo. Celek z Gelsenkirchenu drží sérii jedenácti ligových zápasů bez prohry, z posledních pěti ale čtyřikrát remizoval. Frankfurt nevyužil možnost posunout se na pohárové příčky.

Góly

Domácí: 2. Bargfrede, 17. Belfodil

Hosté: 70. Quaison, 90+3. Frei

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Bauer, Veljković, N. Moisander (C) – Gebre Selassie, M. Eggestein, Bargfrede (65. Gondorf), Delaney, Augustinsson – Kainz (76. Hajrović), Belfodil (90+2. Sané).

Hosté: Zentner – Donati, Balogun (46. Berggreen), A. Diallo, Brosinski (C) – Frei, Latza (71. Maxim) – Öztunali, De Blasis – Muto (60. Quaison), Holtmann.

Náhradníci

Domácí: Caldirola, Gondorf, Jóhannsson, Käuper, Hajrović, Sané, Drobný

Hosté: Quaison, Maxim, Berggreen, Fischer, Bussmann, Huth, Hack

Karty

Domácí: Bargfrede, Gebre Selassie

Hosté: Latza, Berggreen, Maxim

Rozhodčí

Stadion

Weserstadion, Bremen

SESTŘIH: Brémy - Mohuč 2:2. Hosté smazali dvoubrankový náskok, Pavlenka byl bez šance
Video se připravuje ...

Brémy vedly od druhé minuty, poté co se trefil střelou zpoza vápna Bargfrede, a o čtvrt hodiny později přidal druhý zásah kuriózní hlavičkou Belfodil. Werder ale vedení neudržel. Pavlenku v domácí bráně nejprve překonal v 70. minutě po individuální akci Quaison, který se obtočil kolem obránce a sám před českým gólmanem se nemýlil. Pár vteřin před koncem tříminutového nastavení si Frei naběhl na centr a placírkou vyrovnal.

Góly

Domácí: 2. Finnbogason, 90+3. Finnbogason, 90+4. Finnbogason

Hosté: 22. Günter, 49. Petersen, 66. Petersen

Sestavy

Domácí: Hitz – Opare (24. Framberger), Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira (78. Schmid), Baier (C) – Heller (72. Córdova), Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason.

Hosté: Schwolow – Kübler, Koch, Söyüncü, Günter – Ravet (90+4. Kapustka), Haberer, Höfler, Terrazzino (90+1. Stanko Stanko) – Petersen (C), Kleindienst (79. Kath).

Náhradníci

Domácí: Luthe, Stafylidis, Schmid, Callsen-Bracker, Córdova, Či Tong-won, Framberger

Hosté: Ignjovski, Sierro, Schuster, Kapustka, Stanko, Kath, Gikiewicz

Karty

Domácí: Baier

Hosté: Haberer, Petersen, Söyüncü

Rozhodčí

Dingert – Christ, Gerach

Stadion

WWK Arena, Augsburg

SESTŘIH: Augsburg - Freiburg 3:3. Domácí senzačně zachránili remízu dvěma góly v nastavení
Video se připravuje ...

Útočník Finnbogason vstřelil už podruhé v sezoně gól v úvodní minutě zápasu. Hosté z Freiburgu ale otočili skóre zásluhou Güntera a dvou zásahů Petersena. Na všechny tři branky přihrál Tim Kleindienst.

Augsburg se ale dokázal v nastaveném čase i přes dvoubrankové manko vrátit do hry. V 91. a v 93. minutě se dvakrát prosadil hlavou znovu Finnbogason a zajistil Augsburgu bod za remízu 3:3. Islandský kanonýr vstřelil v aktuálním ročníku bundesligy už 11 gólů a posunul se na třetí místo v tabulce střelců.

Góly

Domácí: 67. Clemens

Hosté:

Sestavy

Domácí: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, J.-K. Horn – Jojić, Lehmann (C) (58. Höger), S. Özcan, Führich (71. Handwerker) – Klünter, Risa (63. Clemens).

Hosté: Casteels – Verhaegh (85. Dimata), Bruma, Knoche, William (60. Tisserand) – Gerhardt (81. Osimhen), Guilavogui – Malli, Didavi, Origi – Mario Gómez (C).

Náhradníci

Domácí: Müller, Höger, Olkowski, Clemens, Handwerker, Rausch, Bisseck

Hosté: Grün, Bazoer, Ntep, Dimata, Osimhen, Jung, Tisserand

Karty

Domácí: F. Sörensen, Höger

Hosté: Origi

Rozhodčí

Benjamin Brand – Alexander Sather, Marco Achmüller

Stadion

RheinEnergieStadion, Kolín

SESTŘIH: Kolín - Wolfsburg 1:0. Poslední tým bundesligy se dočkal prvního vítězství v sezoně
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud