30. ledna 2010 • 18:17

Bundesliga: Štajnerův gól Hannoveru nestačil, Drobný neinkasoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani gól českého útočníka Jiřího Štajnera nepomohl fotbalistům Hannoveru ukončit tříměsíční čekání na výhru. Svým šestým zásahem v bundesligové sezoně dnes Štajner v důležitém souboji o záchranu s Norimberkem pouze zmírnil porážku 1:3. Zastínil ho soupeřův útočník Albert Bunjaku, který Norimberku zajistil důležité vítězství hattrickem.



Zazářil i brankář Jaroslav Drobný, který potřetí za sebou udržel Hertě Berlín čisté konto a pomohl tak k bezbrankové remíze s Bochumí. Bez inkasované branky je tak již 283 minut. Na premiéru v dresu Herthy si musí dál počkat Roman Hubník, který po zranění zůstal jen na lavičce.

Štajner se po vyvedeném úvodu střelecky zasekl stejně jako celý Hannover. První gól od začátku listopadu vstřelil v 65. minutě a rychle tak snížil na 1:2 po druhém gólu Bunjaka. Jenže švýcarský útočník záhy přidal svůj třetí zásah v zápase a devátý v sezoně a definitivně rozhodl. Hannover tak prohrál popáté za sebou a ještě více zabředl do sestupových starostí.

Pátou porážku za sebou utrpěli i fotbalisté Brém, kteří prohráli 3:4 na hřišti Mönchengladbachu. Na pohárové příčky tak ztrácejí již sedm bodů. Na výhře domácích měl hlavní zásluhu argentinský útočník Raul Bobadilla. Ten se v dosavadním průběhu sezony trápil, měl na kontě jedinou branku, dnes však zazářil a postaral se o všechny čtyři góly. Na dva nahrál a další dva vstřelil sám.

Do čela tabulky se minimálně do neděle dostal Bayern Mnichov, který doma porazil 3:0 Mohuč a vytvořil tak tlak na Leverkusen. Ten musí v nedělní dohrávce s Freiburgem bodovat, aby se vrátil před Bayern.

Mnichovský celek měl k výhře nad Mohučí nakročeno již po půlhodině hry, kdy zahrával pokutový kop. K exekuci se postavil brankář Butt, ale svého gólmanského kolegu Müllera nepřekonal. Jeho neúspěch však po změně stran napravili Van Buyten, Gomez a Robben a zajistili favoritovi sedmé vítězství za sebou. Za Mohuč odehrál první poločas Jan Šimák.

Zvítězilo i třetí Schalke, které porazilo Hoffenheim 2:0. Skóre otevřel po dvaceti minutách svým jedenáctým ligovým gólem útočník Kuranyi, který se trefil ve třech posledních zápasech a na vedoucího střelce Kiesslinga z Leverkusenu už ztrácí jen jedinou branku. Pojistku přidal krátce po přestávce obránce Schmitz. Domácí Jan Morávek do hry opět nezasáhl.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:

Bayern Mnichov - Mohuč 3:0 (58. Van Buyten, 75. Gómez, 86. Robben),

Frankfurt - Kolín nad Rýnem 1:2 (76. Chris - 59. Maniche, 84. Petit),

Hannover - Norimberk 1:3 (65. Štajner - 30., 64. a 69. Bunjaku),

Hertha Berlín - Bochum 0:0,

Mönchengladbach - Brémy 4:3 (18. a 35. Bobadilla, 4. Reus, 13. Colautti - 26. Özil, 40. Pizarro, 85. Frings),

Schalke - Hoffenheim 2:0 (19. Kuranyi, 49. Schmitz).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud