13. února 2010 • 18:12

Hubník poprvé hrál, Hertha ale jen remizovala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stoper Roman Hubník dnes odehrál první zápas v dresu Herthy Berlín, která remizovala na svém hřišti s nováčkem Mohučí 1:1. Hubník v německé metropoli hostuje z FK Moskva, přičemž první polovinu sezony odehrál za Spartu Praha.



Jeho premiéru v německém klubu dosud odkládaly zdravotní problémy.

V čele soutěže zůstal po výhře 2:1 nad mistrovským Wolfsburgem Leverkusen, který vede znovu jen díky lepšímu skóre před druhým Bayernem Mnichov. Ten dnes zdolal 3:1 Dortmund.

Skóre v Berlíně otevřel ve 37. minutě reprezentační útočník Burkina Faso Bancé. Domácí Hertha, v jejíž bráně nechyběl Jaroslav Drobný, srovnala šest minut po přestávce zásluhou svého nejlepšího střelce Kolumbijce Ramose. Domácí nevyhráli už čtyři zápasy a na posledním místě ztrácí na první nesestupovou příčku sedm bodů.

Teprve podruhé v sezoně se objevil v obraně Wolfsburgu Jan Šimůnek, který nezabránil tomu, že jeho tým už podesáté za sebou v domácí soutěži nevyhrál a krčí se na 13. příčce. Úvodní branku utkání vstřelil tři minuty po přestávce záložník Leverkusenu Reinartz, náskok pak v 68. minutě zdvojnásobil vlastním gólem brankář Lenz.

Snížení bosenského útočníka Džeka v 79. minutě přišlo pro Wolfsburg pozdě. Michal Kadlec odehrál na kraji domácí obrany celý zápas a stejně jako Šimůnek dostal žlutou kartu.

Bayern Mnichov potvrdil formu a výhra nad Dortmundem byla už jeho devátá za sebou. Skóre v Allianz Areně ale otevřel už v 5. minutě egyptský vítěz lednového Afrického poháru národů Zidan.

Domácí ale dokázali už za čtvrt hodiny vyrovnat po trefě nizozemského středopolaře Van Bommela. Vývoj zápasu otočil pět minut po přestávce další Nizozemec Robben, jenž se trefil počtvrté v posledních čtyřech utkáních. Skóre uzavřel svým desátým ligovým gólem v sezoně útočník Gómez.

Nizozemský kanonýr Hamburku Ruud van Nistlerooij vstřelil v rozmezí dvou minut své premiérové branky v novém dresu a zajistil vítězství 3:1 nad Stuttgartem.

Třiatřicetiletý útočník, který do HSV přišel v lednu z Realu, nastoupil za nerozhodného stavu až v 65. minutě a během jedenácti minut dokázal dvakrát skórovat. Hamburk, v jehož dresu odehráli celý zápas záložník David Jarolím a stoper David Rozehnal, přerušil pětizápasovou vítěznou sérii domácích fotbalistů.

V Hannoveru utrpěli domácí debakl 1:5 od Brém. Werder rozhodl zápas už v prvním poločase, ve kterém nastřílel čtyři góly. Hannover, v jehož záloze odehrál nepovedený první poločas Jiří Štajner, prohrál sedmý ligový zápas za sebou.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Bochum - Hoffenheim 2:1 (24. Šesták, 76. Dedič - 65. Ibiševič), Hannover - Brémy 1:5 (59. Schulz - 11. Niemeyer, 18. Naldo, 26. vlastní Andreasen, 44. Hunt, 68. Pizarro), Hertha Berlín - Mohuč 1:1 (51. Ramos - 37. Bancé), Leverkusen - Wolfsburg 2:1 (48. Reinartz, 68. vlastní Lenz - 79. Džeko), Stuttgart - Hamburk 1:3 (55. Träsch - 75. a 76. Van Nisterlooij, 23. Berg), Bayern Mnichov - Dortmund 3:1 (21. Van Bommel, 50. Robben, 66. Gómez - 5. Zidan).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud