24. března 2010 • 12:43

Bitka v Hamburku: Van Nistelrooy se rval

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spojení "napjatá situace" není nic oproti tomu, co se děje uvnitř bundesligového Hamburku. Hráči kritizují vedení klubu, rvou se mezi sebou a nedělají příznivé výsledky. Do toho se spekuluje o koučově odvolání. Mezitím sen o Lize mistrů uniká.



Je mu devatenáct let. Za první tým dosud odehrál pouhých šestadvacet zápasů. A přesto si Tunay Torun dovolí před zbytkem kabiny seřvat velezkušeného borce Ruuda van Nistelrooye.

Ruud van Nistelrooy (vpravo) oslavuje společně s Torunem, se kterým se popral, branku Jansena.Foto Reuters

K ostré hádce mezi oběma fotbalisty došlo podle německého listu Bild během utkání Evropské ligy s Anderlechtem (3:4).

O přestávce se nejprve začali hádat, spustili válku slov, až došla nizozemskému útočníkovi trpělivost a popadl mladšího spoluhráče za hruď. Párkrát s ním zatřásl, pak ho pustil.

"Tohle k fotbalu patří. Občas se to stane," okomentoval své chování van Nistelrooy. Svými slovy chtěl dát najevo, že se vlastně nic mimořádného nestalo. Přitom díky svým zkušenostem má patřit k oporám týmu, kteří spíš nervozitu potlačí než navýší.

"Po zápase jsme si podali ruku a na všechno, co se stalo, zapomněli," dodal bývalý forvard Manchesteru United a Realu Madrid. Přitakal mu i Torun: "Všechno je v pohodě. Vyřešili jsme to."

Možná uklidnili fanoušky, ale jenom na chvilku. Nebyl to první úkaz, který tak trochu poukázal na to, že s Hamburkem není něco v pořádku.

Německým klubem otřásá také kritika Eljera Elia, jenž se pustil do svých nadřízených kvůli zhoršenému zranění kotníku. Klub před pár dny zjistil, že nejlepším řešením je, aby podstoupil chirurgický zákrok, který však Elia požadoval již před Vánoci.

David JarolímFoto Michal Beránek SPORT

"Už dávno jsem mohl hrát," rozčiluje. Jenomže kvůli prvotnímu špatnému rozhodnutí Hamburku se na trávník vrátí o několik měsíců později.

Ještě horší je, že bundesligový celek nejeví o svého zraněného hráče dostatečný zájem. "Nikdo se mnou o mém aktuálním zdravotním stavu nekomunikuje. To mě dost mrzí," prozradil Elia.

To mohou být jednoduché odpovědi na to, proč se Hamburku nedaří a proč vyhrál v posledních devíti ligových zápasech pouze dvě utkání. A to se přitom na podzim zdálo, že zaútočí na pohárové příčky zajišťující Ligu mistrů.

Teď je Jarolímův tým šestý se ztrátou devíti bodů na třetí Leverkusen, což u milionových hvězd vyvolává větší a větší frustraci.

Do toho všeho je trenér Bruno Labbadia kritizován kvůli svým tréninkovým metodám a často spojován s vyhazovem. Prý ho může nahradit Joachim Löw, nynější kouč německé reprezentace.

"Je fakt, že v posledních šesti letech jsme dělali docela hodně bodů. To nás dostává pod tlak. Proto naším minimálním cílem nemůže být nic jiného než kvalifikace do Evropské ligy," řekl předseda klubu Bernd Hoffmann. "Ale diskuse o případné změně trenéra jsou v tuto chvíli bezpředmětné."

Fotbalisté Hamburku tleskají fanouškům.
Fotbalisté Hamburku tleskají fanouškům.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud