25. března 2010 • 11:41

Německý tisk kritizuje Rozehnalovy výkony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant David Rozehnal se svými výkony v dresu bundesligového Hamburku dostal v posledním týdnu do titulků německých novin. Nikoli však v pozitivním světle.



Večerník Hamburger Abendblatt označil stoperskou dvojici Rozehnal - Joris Mathijsen za současnou největší slabinu HSV a v jiném komentáři je dokonce nazval "pekelným duem" (duo infernale). Proč je vytáhlý český obránce v základní sestavě, se podivuje i deník Die Welt.

Hamburský list upozornil, že nyní šestý tým nejvyšší německé soutěže dostal v letošních 14 zápasech už 21 gólů, což je stejný počet, jaký dokázal dát. V celé sezoně nasadil trenér Bruno Labbadia Rozehnala s Mathijsenem zatím k 31 zápasům a severoněmecké mužstvo v nich inkasovalo 41 branek.

David RozehnalFoto Michal Beránek SPORT
Z prvních šesti týmů tabulky disponuje Hamburk podle večerníku nejslabší stoperskou dvojicí. Český zadák má z těchto středních obránců navíc vůbec nejhorší statistiku vyhraných soubojů jeden na jednoho - 55 procent, píše Hamburger Abendblatt.

Po sobotní remíze 2:2 proti Schalke Mathijsen odmítl, že by si s českým kolegou nerozuměl. "Ne, to tak pouze může vypadat. Vyplývá to z toho, že máme teď vzadu mnohem víc práce," zdůvodnil nizozemský reprezentant množství obdržených branek.

Podle hamburského listu ale minimálně branka, jíž útočník Schalke Kevin Kuranyi vyrovnal na 1:1, padla po Rozehnalově hrubé chybě, kterou už Mathijsen nemohl napravit. "Nizozemec je momentálně skoro 90 minut zaměstnán tím, že svého parťáka staví do správné pozice, dává mu pokyny - a rozčiluje se nad ním," konstatuje Hamburger Abendblatt.

Die Welt se v komentáři po prohře HSV v 26. kole s Leverkusenem 2:4 podivoval nad tím, proč Labbadia nenechal hrát Mathijsena s mladým německým reprezentantem Jeromem Boatengem, když si podle něj v předsezonní přípravě výborně rozuměli, a místo něj do středu defenzivy staví Rozehnala.

"Čech se už častokrát ukázal jako bezpečnostní riziko v hamburské obraně a k tomu má nápadné slabiny ve hře. S Mathijsenem tvoří účelové spojení, po soudržnosti ani stopy," hodnotí výkony českého reprezentanta konzervativní berlínský deník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud