23. července 2014 • 15:34

Guardiola pod tlakem: Jestli nic nevyhrajeme, Bayern mě vyhodí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | S dalším rokem narůstá tlak na Josepa Guardiola, trenéra Bayernu Mnichov. Před startem nové sezony si uvědomuje, že v případě selhání by mohl na lavičce německého giganta předčasně skončit. Prý k tomu dojde, pokud s týmem nebude úspěšný a ročník 2014/15 zakončí bez zisku jediné trofeje.



Bayern Mnichov vyhrál za poslední dva roky celkem osm trofejí, hned čtyři pod vedením Josepa Guardioly v jeho úvodní sezoně. Není divu, že fanoušci i vedení klubu začínají být v tomto směru „rozmazlení“ a v úspěších chtějí pokračovat.

Pep Guardiola při oslavě německého titulu. Pep Guardiola při oslavě německého titulu.Foto Reuters
Co když to ale v nadcházející sezoně nevyjde? Pak hrozí, že se Bayern se španělským koučem rozloučí.

„Jestli nic nevyhraji, tak tady pravděpodobně bude za rok sedět jiný trenér,“ cituje Guardiolu německý server sport1.de. „Jsem tady, abych odvedl co nejlepší práci. Stejně jako v Barceloně.“

Guardiola zkrátka musí mít výsledky a znovu sbírat trofeje. Jinak o práci u týmu německého mistra přijde. Tak nelítostný je život trenéra…

VIDEO: První gól Roberta Lewandowského za Bayern

Německá média navíc spekulují, že Guardiolovi nepomůže úspěch národního týmu na světovém šampionátu v Brazílii, kterého se účastnilo hned šest hráčů Bayernu: Thomas Müller, Manuel Neuer, Mario Götze, Jerome Boateng, Bastian Schweinsteiger a Philipp Lahm.

Nejenže mistři světa nemusejí být tolik hladoví jako v uplynulé sezoně, do přípravy se zapojí pouze dva týdny před prvním ostrým zápasem 13. srpna proti Borussii Dortmund v Německém Superpoháru. Mají totiž prodlouženou dovolenou.

„Nevidím v tom potencionální problém. Jsem rád, že Německo uspělo. A mám radost, že se kluci podíleli na titulu MS. Je to takový dárek pro Bayern,“ zakončil optimisticky Guardiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud