Jakub Dvořák
29. července 2014 • 18:31

Třetí "Jidáš" do party? Reus odmítl smlouvu a může jít do Bayernu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Marco Reus zřejmě dost pošramotil nervy vedení a fanoušků Borussie Dortmund. Hbitý záložník totiž odmítl návrh nové smlouvy, která mu byla předložena a pokud by vedení Dortmundu nenašlo s Reusem rozumnou řeč, může se stát, že za rok, pro Borussii klíčový hráč, odejde za klauzuli, kterou má stanovenou v současné smlouvě. Oproti částkám, kterým německým klub dosud čelil, je to pár drobných.



Pro fanoušky Dortmundu by to byla asi poslední kapka. Šéf Borussie Hans-Joachim Watzke zatím sám neví, jak se vyvine situace ohledně Reuse. "Nevím, co se mu honí hlavou, nevím, jestli chce zůstat v Borussii, ale samotné rozhodnutí je na něm," řekl deníku Bild Watzke.

Vedení Borussie slíbilo, že tým hodlá posilovat, nikoliv oslabovat. Trenér Jürgen Klopp Reusův odchod zamítl."Můžu všechny ubezpečit, že ani u Matse Hummelse ani u Marka Reuse není žádný náznak o možném odchodu," bránil se přestupovým spekulacím Klopp.

Ten teď sice ještě může rozhodovat o osudu šikovného blonďáka, ale za rok, až budou kluby moci využít výstupní klauzule, která činí 37 miliónů eur (1 miliardu. Kč), bude plakat nad výdělkem. Výstupní klauzule, kterou Reus ve smlouvě má je oproti 50 milionům eur (1,3 miliardy Kč), o kterých se mluvilo v zimě rozhodně znatelný rozdíl.

Může to být náhoda, ale před týdnem se trenér Bayernu Mnichov podle listu TZ vyjádřil, že by po vedení bavorského klubu chtěl ještě jednu posilu do týmu. Tou vytouženou posilou by měl být právě odchovanec Dortmundu Marco Reus.

Enormní zájem o Reuse měl také Manchester United, ještě za vlády trenéra Davida Moyese, ale Dortmund tehdy Reuse udržel. Zájem Bayernu je však veřejným tajemstvím.

Pětadvacetiletý německý reprezentant by zamířil za svým nejlepším kamarádem a také takzvaným prvním "Jidášem" Mario Götzem. Zájem o Reusovy služby je hlášen také z anglické Premier league. Liverpool údajně chystá luxusní gáži 4 100 000 (216 mil. ročně) a dres s číslem 7.

Jenže nabízí se otázka: Prodá Borussie svůj klenot nyní za balík peněz, nebo prohloupí a stejně jako u Maria Götzeho nebo Roberta Lewandovského nechá hráče odejít až po uplynutí smlouvy nebo za směšnou klauzuli? Jürgen Klopp by si měl zřejmě podle již známého scénáře z minulosti, hledat adekvátní náhradu.

Marco Reus proti Bayernu. Ještě v dresu Borussie.
Marco Reus proti Bayernu. Ještě v dresu Borussie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud