Jan Podroužek
4. srpna 2014 • 16:32

Zbyde místo na Kadlece? Frankfurt za týden získal už TŘI útočníky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Problém číslo tři. Haris Seferovic. Pro českého útočníka Václava Kadlece ve Frankfurtu další drtivá zpráva. Konkurence je totiž obrovská. Do Eintrachtu už přišli Nelson Valdez a Lucas Piazon, teď zase švýcarský mladík. „Ale já se toho nebojím,“ řekl zarytě Bildu dvaadvacetiletý exsparťan. Každopádně pozice aspiranta reprezentační ofenzivy je mimořádně těžká.



Za jeden týden tři posily. A všechny nachystané hrát v útoku. Valdez je léty prověřená záruka, Piazon a Seferovic zase mládí, které se pěkně předvedlo v minulé sezoně. Takhle Eintracht Frankfurt sílí v ofenzivě. Václav Kadlec má s čím bojovat.

A je potřeba se pořádně zakousnout. Jak jinak si ho totiž může vybrat trenér Pavel Vrba pro potřeby národního týmu? Malá herní praxe, nulová šance reprezentovat. Takhle to před časem řekl… Kadlec, označovaný za velký talent, má před sebou obrovskou výzvu.

Václav Kadlec splatil důvěru kouči Vehovi gólem, na výhru to ale nestačiloFoto Michal Beránek (Sport)

„Mám teď velkou výhodu oproti minulému ročníku, protože absolvuji s týmem celou přípravu. Je to lepší pro mou pozici a pro to, abych byl v harmonii s týmem,“ řekl Bildu Kadlec o velké konkurenci v útoku.

Naráží na fakt, že podobné štěstí loni na podzim neměl. Jednání se Spartou o přestupu do Německa se vlekla, Kadlec dorazil až v srpnu. Ale aklimatizace proběhla překvapivě dobře. Góly, asistence. Mladík zářil, načež přišel útlum a na jaře si nekopl.

S takovou konkurencí v útoku mu vážně hrozí stejný problém. Na soupisce teď figuruje pět útočníků včetně mladého Luky Waldschmidta. „Jsme v klubu moc potěšeni tím, jak se nám povedlo posílit v ofenzivě. Bude to jen k prospěchu celého týmu,“ těší se z přestupů sportovní ředitel klubu Bruno Hübner.

V minulé sezoně hrál přitom Frankfurt většinou jen na jednoho. Na druhou stranu nový kouč Thomas Schaaf byl v Brémách zvyklý posílat dva střelce do základu.

Kadlec má poslední tři přípravné zápasy, aby si do startu sezony trenér vybral jeho.

Zklamaný Václav Kadlec tleská fanouškům Frankfurtu po prohře s Dortmundem
Zklamaný Václav Kadlec tleská fanouškům Frankfurtu po prohře s Dortmundem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud