30. srpna 2014 • 20:40

Mistrovský Bayern připravil o výhru na půdě Schalke gól rukou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Frankfurtu remizovali v sobotním utkání bundesligy ve Wolfsburgu 2:2, když jim remízu chvíli před koncem zajistil přesnou trefou český útočník Václav Kadlec. Ten byl přitom na hřišti jako střídající hráč pouhou minutu.



Týmu Schalke se úvod sezony příliš nepodařil, v poháru vypadl s třetiligovými Drážďanami a v prvním kole bundesligy prohrál v Hannoveru. Dobře nezačalo ani v zápase s Bayernem, v 10. minutě se po pěkné kombinaci prosadil Robert Lewandowski, jenž do týmu úřadujícího mistra přišel před sezonou z Dortmundu jakožto volný hráč.

Polský útočník se za mnichovský celek trefil vůbec poprvé, asistoval mu další novic Rode. Domácí mohli vyrovnat, když se gólmanu Neuerovi nepovedl odkop daleko od brány, devatenáctiletý Ayhan se ale neprosadil.

Do druhého poločasu nastoupilo Schalke mnohem aktivněji a svůj tlak přetavilo v gól v 62. minutě. Opakovaný záběr prokázal, že Höwedes trefil míč rukou, přesto rozhodčí Fritz branku uznal a domácí získali cenný bod.

V Leverkusenu skóre otevřela ve 24. minutě Hertha, Schieber centroval po zemi do vápna a domácí obránce Tin Jedvaj, jenž do Leverkusenu přišel před sezonou na hostování z AS Řím, si ve skluzu srazil míč do vlastní brány.

Začátek druhého dějství vyšel Bayeru, v 50. minutě Casto přesně nahrál do šestnáctky Jedvajovi, který si spravil chuť vyrovnávacím gólem. Osmnáctiletý chorvatský obránce se stal prvním hráčem Leverkusenu od roku 2010, jenž skóroval v jednom utkání do vlastní i soupeřovy branky.

O deset minut později se znovu radovali hosté, Schulzův centr brankář domácích Leno pouze pozvedl a Schieber hlavičkou zakončoval do prázdné branky. Leverkusen se ale rychle otřepal a v 62. minutě bylo znovu vyrovnáno zásluhou Emira Spahiče, který hlavou umístil míč za brankáře Jarsteina. Pak už stříleli jen domácí Julian Brandt a Karim Bellarabi, asistence si v obou případech připsal Calhanoglu.

Hamburk překvapivě nestačil na nováčka z Paderbornu a prohrál vysoko 0:3, trefili se Kachunga, Vrančič a Stoppelkamp. Do utkání v dresu domácích nezasáhli záložník Petr Jiráček ani gólman Jaroslav Drobný.

Už v pátek měl Dortmund vydařený nástup do utkání v Augsburgu a svou rychlou hrou domácí přehrával. Skóre otevřel Reus, který po narážečce proniknul do vápna a prosadil se střelou podél brankáře. Navíc krátce nato Reus z rohového kopu posadil míč na hlavu obránce Papastathopulose, který zvýšil vedení.

Když deset minut před koncem po dalším rohu dorážel Ramos a zvýšil už na 3:0, zdálo se být o vítězi jasno. Jenže za tři minuty zužitkoval dlouhý pas za obranu Bobadilla a vykřesal naději, kterou v nastavení ještě oživil vydařenou hlavičkou Matavž, ale více už Augsburg nestihl. Na oba góly domácích přihrával levý bek Baba.

Dortmund tak už popáté z posledních šesti bundesligových zápasů inkasoval minimálně dva góly. "Závěr zápasu ukázal, že to stále není ono a že stále máme na čem pracovat. Výhra je pro nás ale hodně důležitá," řekl po zápase Reus, jenž kvůli zranění přišel o účast na mistrovství světa v Brazílii, na němž Německo získalo titul.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:

Augsburg - Dortmund 2:3
Branky: 83. Bobadilla, 90.+1 Matavž - 12. Reus, 15. Papastathopulos, 79. Ramos

Brémy - Hoffenheim 1:1
Branky: 59. Gálvez - 19. Firmino

Hamburk - Paderborn 0:3
Branky: 29. Kachunga, 68. Vrančič, 87. Stoppelkamp

Leverkusen - Hertha Berlín 4:2
Branky: 50. Jedvaj, 62. Spahič, 74. Brandt, 86. Bellarabi - 24. vlastní Jedvaj, 60. Schieber

Stuttgart - Kolín nad Rýnem 0:2
Branky: 22. Osako, 33. Ujah

Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2
Branky: 15. Naldo, 79. Arnold - 23. vlastní Jung, 85. Kadlec

Schalke - Bayern Mnichov 1:1
Branky: 62. Höwedes - 10. Lewandowski

Útočník Dortmundu Aubameyang stíhaný Klavanem z Augsburgu.
Útočník Dortmundu Aubameyang stíhaný Klavanem z Augsburgu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud