24. listopadu 2014 • 15:00

Drzý a drzejší! Neuer předvedl další šílenou kličku, zvládl to o fous

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Báječnými zákroky přivádí Manuel Neuer soupeře Bayernu Mnichov často k zoufalství. Ve víkendovém zápase proti Hoffenheimu brankář německého mistra přidal jako bonus drzou kličku, kterou obešel útočníka Kevina Vollanda. Bayern zvítězil 4:0 a v čele bundesligy má náskok sedmi bodů na druhý Wolfsburg. A hrdina Neuer obdržel za dvanáct bundesligových kol pouhé tři branky.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 11. • 15:30
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
4:0
ONLINE
22. listopadu
15:30
TSG 1899 Hoffenheim
TSG 1899 Hoffenheim
Góly

Domácí: 23. Götze, 41. Lewandowski, 83. Robben, 87. Rode

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Rafinha, Benatia, J. Boateng (75. Dante), Bernat – Robben, Alonso, Ribéry – Götze (78. Schweinsteiger) – T. Müller (61. Rode), Lewandowski.

Hosté: Baumann – Strobl, Süle, Bičakčić, Beck (C) – Rudy, Schwegler – Volland (71. Szalai), Firmino, Elyounoussi (86. Kim Džin-Su) – Modeste (71. Schipplock).

Náhradníci

Domácí: Zingerle, Dante, Shaqiri, Gaudino, Rode, Schweinsteiger, Højbjerg

Hosté: Grahl, Kim Džin-Su, Vestergaard, Zuber, Schipplock, Szalai, Herdling

Karty

Domácí: J. Boateng, Alonso

Hosté: Schwegler, Volland, Szalai (č)

Rozhodčí

Gagelmann – Jablonski, Gorniak

Stadion

Allianz Arena, München

Jeden z velkých favoritů na zisk Zlatého míče se opět předvedl v plné kráse. Nejenže vychytal všechny šance Hoffenhaimu, ale také připomněl svou vytříbenou techniku. V prvním poločase dostal německý reprezentant skákavou přihrávku do malého vápna. 99 % brankářů by míč odpálilo z první co nejdál od branky. Neuer však zvolil úplně jiné řešení.

VIDEO | Neuer v zápase proti Hoffenheimu obešel útočníka Kevina Vollanda

Míč si zpracoval a patičkou posunul pod stojnou nohou. Tato klička je známá jako "Cruyffova". Pojmenování dostala po legendárním Nizozemci Johanu Cruyffovi, který ji ve fotbalovém světě předvedl jako první.

Neuerovu troufalou fintu ale útočník hostů Kevin Volland poměrně dobře přečetl a o míč se s ním začal přetahovat. Německý reprezentační brankář si však v souboji zkušeně pomohl tělem a špičkou kopačky posunul balon na spoluhráče Juana Bernata.

V probíhající sezoně už Neuer pobavil několima podobnými kousky. Trenér Pep Guardiola o něm prohlásil, že na tréninku věnuje hodně času pilování techniky s míčem.  „Manuel je zdaleka nejlepší brankář, s kterým jsem kdy hrál,“ poznamenal i španělský záložník Xabi Alonso.

VIDEO | Tuhle parádu předvedl Neuer v utkání proti Frankfurtu

VIDEO | V pohárovém utkání proti Hamburku Neuer skvěle vyvezl míč

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud