24. května 2015 • 17:17

Kloppova úžasná rozlučka. Fans Dortmundu bouřili, kouč plakal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kdyby vyhráli německou ligu... Taková atmosféra panovala před posledním ligovým zápasem Borussie Dortmund na stadionu. To vše kvůli jednomu muži. Se svým milovaným týmem se totiž loučil oblíbený trenér Jürgen Klopp. A fanoušci mu připravili úžasnou rozlučku.



Příznivci Dortmundu jsou svou oddaností pověstní. Na klub nikdy nezanevřeli, každý domácí zápas byl v této sezoně vyprodaný. A výjimkou nemohl být ani ten poslední. 80 677 fanoušků se přišlo rozloučit s trenérem, který byl v klubu od roku 2008.

Těsně před výkopem panovala úžasná atmosféra. Fanoušci si nejdříve zazpívali slavnou hymnu „Nikdy nepůjdeš sám“ a poté vytáhli obrovský nápis, který hlásal: „Děkujeme, Jürgene.“ Všechno doplnila Kloppova fotka.

VIDEO | Úžasná atmosféra před zápasem ve znamení Kloppovy rozlučky

Po celý zápas se z tribun ozývalo „Jürgen Klopp, Jürgen Klopp“ a sám německý kouč byl po zápase hodně dojatý. „Je důležité poučit se z vlastních chyb. Nechci teď moc mluvit, protože když jsem to dělal v Mainzu, nikdo mi kvůli pláči nerozumněl,“ řekl upřímně Klopp, jenž slzy udržet opět nedokázal.

Pár slov ale přece jen za ohromného aplausu řekl. „Klub má před sebou skvělou budoucnost. Nesu si s sebou tašku plnou úžasných vzpomínek. V ideálním případě se sejdeme všichni za týden v centru města,“ narážel na finále domácího poháru, ve kterém se Dortmund postaví Wolfsburgu.

Triumf v domácím poháru by byl samozřejmě tím nejlepším zakončením úspěšného Kloppova angažmá v Dortmundu. Hrdinou ale pro fanoušky zůstane tak jako tak. A na dojemnou rozlučku sám určitě nikdy nezapomene.

A je konec. Trenér Jürgen Klopp si vychutnává atmosféru při jeho posledním utkání na lavičce Dortmundu. Před věrnými fanoušky na nabitém stadionu smekl kšiltovku a poděkoval jim za podporu.
A je konec. Trenér Jürgen Klopp si vychutnává atmosféru při jeho posledním utkání na lavičce Dortmundu. Před věrnými fanoušky na nabitém stadionu smekl kšiltovku a poděkoval jim za podporu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud