26. května 2015 • 10:15

Krmaš se loučil sestupem. Dal vlastní gól, ve Freiburgu tekly slzy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o hodně smutné loučení. Na sestupu Freiburgu do druhé bundesligy se podílel Pavel Krmaš. Zkušený stoper působící v klubu už od roku 2007 si v klíčovém zápase s Hannoverem vstřelil vlastní gól. Ten znamenal prohru 1:2 a pád z elitní soutěže. Pro pětatřicetiletého Krmaše to mohl být zároveň poslední zápas kariéry, v Německu už nejspíš pokračovat nebude.



Krmaš platí za velkého poctivce a dříče. Nejlepší léta kariéry zažíval až ve fotbalově pokročilém věku, když se prosadil ve Freiburgu. Někdejší obránce Sparty se stal velkou oporou, v klubu uznávanou osobností, kterou mají rádi fanoušci v celém městě.

Zkušený stoper si na jaro 2015 naplánoval rozlučku s bundesligou, možná i s celou profesionální kariérou. Poslední zápas ale pro něj nedopadl vůbec dobře. Freiburg bojoval na hřišti Hannoveru v posledním kole o záchranu. Krmaš nechyběl v základní sestavě, stejně jako reprezentační záložník Vladimír Darida .

Sobotní duel se ale pro Krmaše změnil v noční můru. Freiburg už od třetí minuty prohrával 0:1 a musel dotahovat. Závěrečný tlak hostů a možnost vyrovnání definitivně zbortila 84. minuta.

Domácí se dostali do vápna Freiburgu. Střelu těsně za hranicí malého vápna vytěsnil gólman, pak ale došlo ke klíčovému momentu. Krmaš ve snaze odpálit poskakující míč od brankové čáry zamířil přímo do vlastní sítě. Přitom nebýt Krmašova zásahu, brankář Bürki by balon nejspíš zvládl vytěsnit na roh - takhle byl bez šance.

"Je smutný jako každý. Já ten vlastňák ještě ze záznamu neviděl, ale myslím, že v tom byl asi nevinně. On chtěl balon odkopnout, gólman ho vyrazil do něj a od jeho nohy se to odrazilo do brány. To se stává," bránil svého spoluhráče Vladimír Darida.

Fanouškům i hráčům Freiburgu se po závěrečném hvizdu draly do očí slzy, Krmaš se sklopenou hlavou opouštěl trávník. Bohužel se mu poslední zápas s číslem dvě na zádech nepovedl a na rozlučku s Německem bude chtít co nejrychleji zapomenout.

Zapomínat možná, pokud se rozhodne pokračovat v kariéře, zamíří do Jablonce, kde se o něj zajímá Miroslav Pelta . Do české ligy, kde dříve působil v Hradci Králové, Spartě a Teplicích, by se vrátil po osmi letech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud