7. července 2015 • 19:15

Götze snil o hraní pod Guardiolou, ale sedí. Zničil ho, zuří agent

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový příběh kolem německého záložníka Maria Götzeho nabírá nový rozměr. Jistě si všichni pamatují, jak drobný záložník odešel před dvěma lety z Borussie Dortmund do Bayernu Mnichov se slovy, že chce hrát pod vedením trenéra Pepa Guardioly. Jenže… Německý reprezentant pod ním nehraje. „Guardiola ho zničil,“ řekl dokonce jeho agent pro německý deník Bild.



V Borussii měli Götzeho za svého mesiáše. Třiadvacetiletý záložník či falešný útočník v klubu zářil, patřil k největším hvězdám a byl symbolem éry, kterou po sobě zanechal trenér Jürgen Klopp.

Přišla ale krutá zrada. Na Götzeho si políčil mocný Bayern, který byl ochoten položit na stůl částku 37 milionů eur (cca 1 miliarda korun), tedy výši přestupní klauzule, kterou měl záložník ve smlouvě a samotný hráč s přestupem souhlasil.

Guardiola prý německému reprezentantovi nevěří.Foto profimedia.cz

Především proto, že se Bayernu ujal nový trenér Pep Guardiola a tehdy jednadvacetiletý mladík toužil po tom, aby ho Španěl vedl. Jejich spolupráce však není nikterak slavná… Naopak. Götze vysedává na lavičce náhradníků.

„Guardiola ho zničil, vůbec mu nevěří. Jsem z toho překvapen. Nechápu, proč ho nevyužívá daleko více v důležitých zápasech, jako je německý pohár, či vyřazovací část Ligy mistrů. Hraje pouze snadná utkání,“ postěžoval si Bildu naštvaný agent Volker Struth.

Ten zároveň dodal, že bavorskému klubu chybí persona, která by takové věci řešila. „Zajímalo by mě, proč si toho v klubu ještě nikdo nevšiml a nezastal se Maria. Podle mého názoru Bayern znovu potřebuje osobnost, jakou byl bývalý prezident Uli Hoeness,“ řekl Götzeho manažer.

Na jeho post je však v Bayernu velký přetlak. Ve středu zálohy působí Bastian Schweinsteiger, z Barcelony si Guardiola po svém příchodu přivedl Thiaga. K tomu má k dispozici Thomase Müllera a Sebastiana Rodeho. Navíc před několika dny klub dotáhl přestup brazilského záložníka Douglase Costy. Tohle bude pro německého štírka, který loni rozhodl finále MS v Brazílii, velmi těžké.

Guardiola je při rozdávání taktických úkolů na velmi temperamentní.
Guardiola je při rozdávání taktických úkolů na velmi temperamentní.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud