11. července 2015 • 14:56

Přestupová bomba! Schweinsteiger odchází z Bayernu do United

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový mistr světa Bastian Schweinsteiger přestoupil z Bayernu Mnichov do Manchesteru United. O odchodu třicetiletého německého záložníka, který v Bayernu strávil 17 let, dnes na tiskové konferenci informoval sportovní ředitel bavorského velkoklubu Karl-Heinz Rummenigge. V Manchesteru na Schweinsteigera čeká nizozemský trenér Louis van Gaal, který ho zná z působení v Bayernu v letech 2009 až 2011.



Schweinsteiger strávil v Bayernu celou dosavadní kariéru, současná smlouva mu měla vypršet za rok. V Manchesteru United, který ho podle britských médií koupil za 21 milionů eur (téměř 570 milionů korun), se dohodl na tříletém kontraktu. Jeho roční plat by se měl stejně jako v Německu pohybovat kolem deseti milionů eur (přes 271 milionů korun). Před podpisem smlouvy ještě musí Schweinsteiger absolvovat lékařskou prohlídku.

Na dnešním představení Bayernu před startem nové sezony už dlouholetá opora chyběla. "Chtěl na konci kariéry zkusit ještě něco nového. Pro to máme pochopení," poznamenal k jeho přestupu Rummenigge. Kouč Bayernu Pep Guardiola se musel bez Schweinsteigera obejít už ve významné části uplynulé sezony, protože po zisku světového titulu s národním týmem záložník až do listopadu nehrál kvůli zranění levého kolena.

S Bayernem Schweinsteiger získal osm německých titulů a sedmkrát vyhrál domácí pohár. V roce 2013 pomohl týmu k vítězství v Lize mistrů i na mistrovství světa klubů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud