Jan Podroužek
17. července 2015 • 14:51

Nadšený Darida se hlásí z Berlína: Trenér se mnou počítá do středu zálohy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Haló. Haló, to je Berlín? Jo, tady Vláďa Darida. Hotovo. Český reprezentant unikl druhé bundeslize, opustil Freiburg a podepsal čtyřletý kontrakt v Herthě. Takže pokračuje v nejvyšší německé soutěži, což pro něj byla hlavní letní motivace. „Za tohle jsem opravdu moc rád, i když bylo velmi těžké opustit Freiburg,“ připouští 24letý záložník.



Dnes podstoupil lékařskou prohlídku, byl představen jako nová posila. Jediné, co chybí, už jsou jen podpisy mezi kluby, Vladimír Darida už má svoje vstupní povinnosti za sebou a je platným hráčem Herthy Berlín.

O přestupní částce se dá pouze spekulovat, nicméně by měla letět k pěti až šesti milionům eur. Freiburg si totiž představoval, že svého hráče zpeněží alespoň přibližně tak, jak byl pro něj před dvěma lety nákladný.

„V tom to bylo těžké, Hertha navíc v prvním případě uvažovala primárně o hostování. Ale ve chvíli, kdy se začaly ozývat i jiné kluby, začali v Berlíně rychle jednat,“ říká Daridův manažer Ondrej Chovanec.

„Té nabídce nebyl důvod říkat ne, dohodli jsme se na všech podmínkách bez problémů. Je pravda, že se Hertha v minulé sezoně pohybovala taky v boji o záchranu v bundeslize jako Freiburg, ale tady je vidět větší perspektiva, chtějí hrát výš, ne se jen dokola strachovat o sestup,“ říká český reprezentant.

V jeho rozhodování navíc hrál velkou roli i fakt, že po něm toužil sám trenér Pál Dárdai. „Při rozhodování mi tohle hodně pomohlo. Už jsme se spolu bavili, řekl mi, co by si představoval. Chtěl, abych nastupoval ve středu zálohy, počítá se mnou do základní sestavy. Záleží na mě, jak tu šanci chytím,“ burcuje se před novým angažmá Darida.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud