5. srpna 2015 • 11:58

Šílený De Jong: Zranil hráče Bayernu, sápal se po Guardiolovi

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvoudenní Audi Cup, který léta hostí mnichovská Allianz Arena, je koncipován jako přátelský turnaj. Jako jedna z posledních prověrek před srpnovým startem elitních evropských fotbalových lig. Zápas mezi domácím Bayernem Mnichov a AC Milán (3:0) se ale dohrával v hodně rozjitřené atmosféře, konflikt spustil nešetrný zákrok Nigela de Jonga v prvním poločase.



Záložník AC Milán ve 20. minutě u středového kruhu podkopl Joshuu Kimmicha, který se z trávníku už nezvedl. Člen německé U21 byl pro zranění vystřídán Davidem Alabou. Hned po střetu jako čertík z krabičky vyskočil Pep Guardiola a jal se křikem domlouvat sudímu. Neúspěšně, při přátelském klání se vylučovat nebude.

De Jong je tvrdou hrou proslulý, stačí vzpomenout finále MS v roce 2010, kdy kung-fu kopem zlikvidoval španělský defenzivní štít Xabiho Alonsa. Za otisk kolíků kopačky do Alonsovy hrudi viděl jen žlutou kartu a Nizozemci prohráli se Španělskem 0:1 v prodloužení. Od novinářů si De Jong vysloužil za svůj kop přezdívku "Šílenec".

VIDEO: Připomeňte si zákrok De Jonga na Alonsa ve finále MS


Vztek po nešetrném zákroku si v sobě kouč Bayernu udržel i do poločasové přestávky. Při nástupu ke druhému dějství si v tunelu vedoucím na hřiště počkal na De Jonga a pořádně mu od plic vynadal, což si nizozemský reprezentant nenechal líbit. Před fyzickou újmou zachránili Guardiolu De Jongovi spoluhráči, kteří podrážděného fotbalistu chytli za rameno.

VIDEO: Podívejte se na scény z tunelu


Po zápase Guardiola své vystoupení vysvětloval novinářům. “Křičel jsem na De Jonga, že tohle přehnal. Byl jsem za Joshuu hodně smutný, přijde o finále (Bayern se v něm utká s Realem Madrid) a možná bude mimo hru ještě déle. Do deseti let bude jedním z nejlepších německých hráčů, je to pro nás velká ztráta,” štvalo kouče Bayernu.

Jeho protějšek na střídačce AC Milán Siniša Mihajlovič ale stejný názor na situaci neměl. “Fotbal není balet, fauly jsou součástí tohoto sportu. Tohle je taky důvod, proč se zápasy jako byl tento, nemohou nazývat přátelskými,” dodal bývalý srbský reprezentant, který většinu kariéry strávil v Itálii v týmech AS Řím, Lazio a Inter Milán.

Bayern bez Kimmicha zápas vyhrál s přehledem 3:0 a o trofej se utká s Realem Madrid, který přehrál Tottenham 2:0.

VIDEO: Podívejte se na zákrok De Jonga na Kimmicha


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud