18. srpna 2015 • 10:36

Vrátí se Jiráček do Česka? Zájem má Plzeň, Sparta, Dukla i Slavia

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tříletá štace v bundeslize se u Petra Jiráčka možná chýlí ke konci. Záložník HSV Hamburk dostal svolení k odchodu, podle informací německého Bildu je možný i jeho návrat do Česka. Podle zmíněného deníku má zájem Plzeň, Sparta, Dukla i Slavia.



Jiráčkovi stávající kontrakt,který mu ročně zajišťuje 1,2 milionu eur bez prémií (33,6 milionu korun), vyprší příští rok v létě. Hamburk dal svému hráči najevo, že moc šancí v této sezoně dostávat nebude a může si hledat nový klub.

Podle informací deníku Bild v pondělí proběhla schůzka mezi Jiráčkem, jeho agentem a zástupci klubu o jeho budoucnosti. Je možné, že tahoun české reprezentace z mistrovství Evropy před třemi lety v Polsku změní působiště.

Jednou z variant je i návrat do Česka. Bild zmiňuje hned čtyři kluby, které o Jiráčka projevily zájem. Vedle Plzně, kde působil před odchodem do ciziny, jde i o Spartu, Slavii a Duklu Praha.

„Brzy mi bude třicet, chci hlavně hrát. Mám několik možností, co dál,“ cituje Jiráčka německý deník. Vlasatý záložník zřejmě uvažuje i směrem k mistrovství Evropy, kam by se s českou reprezentací rád probojoval a jen zápasové vytížení mu zajistí případnou nominaci.

Hráčův agent Dalibor Lacina ale ještě na konci července tvrdil, že návrat do Česka momentálně reálný není. "Buď zůstane v Hamburku, nebo odejde do zahraničí, eventuálně jinam v Německu. Ale určitě se před koncem stávající smlouvy do Čech vracet nebude," uvedl Lacina.

Jiráček přestoupil do Německa v lednu 2012, po půlroční anabázi ve Wolfsburgu podepsal smlouvu v Hamburku, kde se ale zatím natrvalo do základní sestavy neprosadil. Vypadl i z národního týmu, kam trenér Vrba povolává především hráče, kteří v klubech pravidelně nastupují.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud