13. září 2015 • 19:30

Kadeřábek dál čeká na výhru. Hoffenheim podlehl Brémám 1:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hoffenheimu s Pavlem Kadeřábkem v základní sestavě prohráli na domácí půdě s Werderem Brémy 1:3 a dál čekají na první vyhraný zápas v nové sezoně bundesligy. Z výhry se naopak těšil obránce Werderu Gebre Selassie.



Právě Gebre Selassie se podílel na úvodní brance zápasu. Jeho centr se od Ujaha odrazil k Junuzuvicovi a rakouský záložník se trefil přesně k tyči domácí branky.

Hoffenheim vyrovnal jen chvíli po přestávce. Ujah vyslal za obranu Vargase a chilský útočník, který na hřiště přišel o poločasové přestávce, poslal míč do sítě. Nakonec slavily Brémy.

V nastaveném čase po Kadeřábkově ztrátě unikl domácí obraně Pizarro, posunul míč na Ujaha a ten ho dokázal usměrnit mimo dosah brankáře Baumanna. Třetí gól přidal svým druhým zásahem Junuzovic. Zatímco Brémy vyhrály podruhé v řadě, Hoffenheim má stále na kontě jediný bod za bezbrankovou remízu v Darmstadtu z minulého kola.

Schalke na domácí půdě porazilo Mainz. Hlavně v prvním poločase měli domácí velkou převahu, hned ve čtvrté minutě neproměnil pokutový kop Klaas-Jan Huntelaar. Byla to už jeho čtvrtá neúspěšná penalta v řadě.

Ještě do půle se i přes velmi dobrý výkon hostujícího brankáře Kariuse Schalke prosadilo. Po rohu Geise se hlavou trefil Joël Matip. Jenže z ojedinělé šance se prosadil také Mainz, Malli dorazil do prázdné branky střelu Clemense, která skončila na tyči.

Po hodině hry napravil penaltové selhání Huntelaar, který křížnou střelou rozhodl o výhře Schalke. Domácí ještě v závěru skvělým zákrokem podržel Fährmann, který v obrovské šanci reflexivně vyrazil střelu Muta z malého vápna.

Schalke hrálo v sestavě: Fährmann - Caicara, Matip, Neustädter, Aogo - Choupo-Moting (62. Sané), Geis (90.+3 Ayhan), Goretzka, Mayer (90.+1 Kolašinac) - Huntelaar, Di Santo.

Bayern se dostal v prvním poločase zápasu s Augsburgem do několika šancí, ve 43. minutě ale překvapivě otevřeli skóre hosté. Tvrdou střelou zblízka se prosadil záložník Esswein. Bayern doma inkasoval po 332 minutách, naposledy jej překonal v květnu právě Augsburg.

Po přestávce svěřenci trenéra Guardioly navýšili tlak a v 77. minutě se dočkali vyrovnání, třetí gól v sezoně oslavil polský reprezentant Lewandowski. Obrat dokonal v poslední minutě Müller z přísně nařízené penalty.

Dortmund sice v Hannoveru začal aktivně, po sérii neproměněných šancí ale inkasoval jako první. Po Andreasenově přihrávce před bránu překonal gólmana Bürkiho Sobiech.

Hosté ale stihli otočit skóre ještě v prvním poločase. Nejprve po faulu Felipeho rozhodčí Siebert nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Aubameyang, o chvíli později se po Ginterově pasu prosadil Mchitarjan.

Ani Borussia ale vedení dlouho neudržela, v 53. minutě se znovu prosadil polský útočník Sobiech po chybě obránce Hummelse, který dnes nastoupil ke 200. bundesligovému utkání.

Obránci Hannoveru Felipemu se ale nepovedl závěr utkání a poté, co vrátil Dortmundu jednogólový náskok vlastním gólem, zahrál v 84. minutě ve vápně rukou a výhru hostů zpečetil z další penalty Aubameyang.

Hertha Berlín vstřelila v prvním dějství dva góly po dvou střelách na branku a Stuttgart porazila 2:1, rozhodující trefu si připsal Lustenberger. Záložník Herthy Vladimír Darida i stoper Stuttgartu Adam Hloušek odehráli celé utkání.

Úspěch si připsali oba nováčci. Zatímco Ingolstadt remizoval s Wolfsburgem 0:0, Darmstadt zvítězil 1:0 na hřišti favorizovaného Leverkusenu a v této sezoně zatím nepoznal hořkost porážky.

Do sestavy Frankfurtu se po zranění vrátil nejlepší střelec loňského ročníku bundesligy Meier a stal se hrdinou zápasu s Kolínem nad Rýnem. K výhře 6:2 přispěl hattrickem, dvakrát se prosadil Castaignos a jeden gól dal Seferovic. Za hosty skórovali Modeste a Heintz. Poslední dvě minuty duelu odehrál Václav Kadlec, který na hřišti nahradil právě Meiera.

Drobný se vrátil do branky Hamburku a přihrál na gól

Brankář Jaroslav Drobný nastoupil za Hamburk v německé fotbalové lize poprvé od poloviny března a k výhře 3:0 v Mönchengladbachu přispěl i jednou asistencí.

Drobný naskočil místo Reneho Adlera, jenž má poraněné rameno. Čistým kontem pomohl Hamburku ke druhému vítězství ve 4. kole a dokonce si připsal asistenci. V 52. minutě jeho dlouhý výkop obrana Borussie nezachytila a Nicolai Müller střelou bez přípravy uzavřel skóre zápasu. Úvodní dva góly dal v prvním poločase Pierre-Michel Lasogga.

Mönchengladbach, který v minulém ročníku obsadil třetí místo, prohrál i čtvrtý zápas v soutěži a má za sebou nejhorší vstup do bundesligy v historii. Krizi se pokusí zlomit v úterý na úvod Ligy mistrů, do které vstoupí zápasem v Seville.

VIDEO | Sestřih zápasu Mönchengladbach - Hamburk 0:3

Německá fotbalová liga - 4. kolo:

Mönchengladbach - Hamburk 0:3
Branky: 11. a 44. Lasogga, 52. N. Müller

Bayern Mnichov - Augsburg 2:1
Branky: 77. Lewandowski, 90. Müller z pen. - 43. Esswein

Hannover - Dortmund 2:4
Branky: 18. a 53. Sobiech - 35. a 85. Aubameyang z pen., 44. Mchitarjan, 67. vlastní Felipe

Hertha Berlín - Stuttgart 2:1
Branky: 14. Haraguči, 45.+3 Lustenberger - 36. Sunjič

Ingolstadt - Wolfsburg 0:0

Leverkusen - Darmstadt 0:1
Branka: 8. Sulu

Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 6:2
Branky: 4., 23. a 87. Meier, 15. a 30. Castaignos, 73. Seferovic - 28. Modeste, 81. Heintz

Hoffenheim - Brémy 1:3
Branky: 49. Vargas - 45. a 90.+3 Junuzovič, 90.+2 Ujah)

Schalke - Mainz 2:1
Branky: 37. Matip, 61. Huntelaar - 42. Malli

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud