12. září 2015 • 20:52

PODVOD, zuří Augsburg. O bod na Bayernu přišel trapnou penaltou

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už sahali po senzačním bodu, který by jistě dali do pomyslné vitríny. Fotbalisté Augsburgu drželi ve 4. kole bundesligy remízu 1:1 na hřišti Bayernu Mnichov až do poslední minuty. Pak ale přišel šok. Domácí Douglas Costa spadl ve vápně a sudí nařídil penaltu. Z té Thomas Müller rozhodl a odstartoval tak velké (a oprávněné) stížnosti.



Augsburg na půdě vysoce favorizovaného Bayernu dokonce vedl, útočník Robert Lewandowski ale srovnal. Přestože byli hosté pod obrovským tlakem, domácí hvězdy nemohly jejich obranu v závěru překonat.

Nakonec se to Bayernu podařilo. Ale za pořádných emocí. „Prohráli jsme podvodem,“ mají jasno fanoušci skromného Augsburgu. A mají pravdu. Rozhodující penalta totiž byla více než sporná.

Douglas Costa si hodil ve vápně soupeře míč a do bránícího hráče narazil. Obránce Augsburgu nemohl v tu chvíli nic dělat, musel by se jedině někam s nadsázkou teleportovat. Neudělal pohyb do strany, jen dal ruce reflexivně před sebe.

VIDEO | Neoprávněná penalta pro Bayern proti Augsburgu

Přesto hlavní sudí s pomocí asistenta nařídil pokutový kop a Thomas Müller ho proměnil. Bayern tak doma vyhrál 2:1 a zůstal v bundeslize stoprocentní stejně jako Dortmund. Nutno dodat, že tentokrát ale uspěl velmi neférově. Augsburg navíc přišel o senzační bod.

„Jako trenér nevíte, jestli se máte smát, nebo brečet. Myslím, že jsme 90 minut předváděli dobrý fotbal. Pak ale do hry vstoupí asistent rozhodčího a chce být také důležitý. Kluci jinak předvedli opravdu dobrý výkon a takový výsledek je pro nás trpký,“ okomentoval rozhodující moment naštvaný kouč Augsburgu Markus Weinzierl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud