29. října 2015 • 04:30

INVENTURA Čechů v bundeslize: Kadeřábek se hledá, Kadlec nehraje

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Rozdílné pocity mají zatím po deseti kolech bundesligy čeští fotbalistéRozdílné pocity mají zatím po deseti kolech bundesligy čeští fotbalistéFOTO: Koláž iSport.cz

    Německá fotbalová liga má za sebou deset kol. Tabulce vládne Bayern Mnichov, vůbec se naopak nedaří Augsburgu či Hoffenheimu. Pro fanoušky je kromě výsledků hodně zajímavá i česká stopa, která v bundeslize čítá hned devět hráčů. Jak si zatím Kadeřábek, Darida, Kadlec a další vedou? Podívejte se v článku.

  • Pavel Kadeřábek

    Klub: Hoffenheim

    Odehrané zápasy: 9
    Odehrané minuty: 741

    Pavel Kadeřábek Pavel KadeřábekFoto Pavel Mazáč (Sport)

    V české lize svým úžasným fyzickým fondem uběhal každého soupeře. Jenže když přišel do bundesligy, zjistil, že je to tam standard. Proto si na vyšší úroveň zatím zvyká. Hned v prvních zápasech to měl hodně těžké, jeho tým narazil na Leverkusen a Bayern.

    Kadeřábek, přestože se trochu hledal, odehrál osm celých utkání. V tom devátém ho ale trenér vystřídal po 22 minutách a následně nebyl ani na lavičce. Hoffenheimu se navíc vůbec nedaří, je předposlední a odnesl to právě trenér Gisdol, kterého nahradil zkušený Huub Stevens. Vrátí Kadeřábka do sestavy?

  • Vladimír Darida

    Klub: Hertha Berlín

    Odehrané zápasy: 10
    Odehrané minuty: 900
    Góly:

    Vladimír Darida Vladimír DaridaFoto Profimedia.cz

    Unikát mezi Čechy v bundeslize. Vladimír Darida v létě přestoupil do hlavního města a určitě nelituje. V Herthe se stal oporou, v lize zatím nevynechal ani jednu minutu. Hraje nově na pozici ofenzivního záložníka, zatím vstřelil jeden gól (jeden přidal v poháru). Právě v produktivitě má ještě prostor ke zlepšení.

  • Václav Kadlec

    Klub: Eintracht Frankfurt

    Odehrané zápasy: 2
    Odehrané minuty: 58

    Václav Kadlec Václav KadlecFoto Michal Beránek (Sport)

    V létě se mluvilo o jeho přestupu, ale Kadlec nakonec i kvůli zranění zůstal ve Frankfurtu. Boj o místo se mu ale zatím nedaří. Nutno dodat, že šance prakticky nedostává, v základní sestavě se objevil jen jednou a byl brzy střídán. V útoku Frankfurtu má obrovskou konkurenci a vyvoleným evidentně není.

  • Theodor Gebre Selassie

    Klub: Werder Brémy

    Odehrané zápasy: 10
    Odehrané minuty: 900

    Theo Gebre Selassie Theo Gebre SelassieFoto EPA

    Trochu v ústraní zájmu se vypracoval ve stabilní součást Werderu. Po deseti kolech bundesligy má na svém kontě plných 900 odehraných minut, což si zasloužil vyrovnanými výkony. Za ty ho odměnil i trenér reprezentace Pavel Vrba, který dal Gebre Selassiemu šanci proti Nizozemsku a obránce nezklamal. Po krušných začátcích zažívá v Německu skvělé časy.

  • Jan Kliment

    Klub: Stuttgart

    Odehrané zápasy: 5
    Odehrané minuty: 59
    Góly:

    Jan Kliment Jan KlimentFoto EPA

    Po výborném EURO do 21 let se stěhoval z Jihlavy do bundesligy. Hned bylo jasné, že nebude okamžitě oporou Stuttgartu, šance zatím dostává výhradně z lavičky. Zasáhl ale už do pěti utkání a dokonce dokázal vstřelit gól, který pomohl k remíze na půdě Hoffenheimu. Stuttgartu se ale zase nedaří, je třetí od konce.

  • Jan Morávek

    Klub: Augsburg

    Odehrané zápasy: 1
    Odehrané minuty: 45

    Jan Morávek Jan MorávekFoto twitter FC Augsburg

    Morávek prožil v 10. kole na půdě Borussie Dortmund velký návrat. Po 596 dnech si totiž konečně zase zahrál bundesligu. Po dlouhé pauze, kterou zavinilo táhlé zranění, tak zatím nelze Morávkovy výkony nijak hodnotit. Augsburg, který je v bundeslize poslední, měl ale z návratu svého záložníka velkou radost.

  • Adam Hloušek

    Klub: Stuttgart

    Odehrané zápasy: 4
    Odehrané minuty: 360

    Adam Hloušek Adam HloušekFoto Profimedia.cz

    Před sezonou z něj ve Stuttgartu udělali stopera a s jeho výkony byli velmi spokojení. Jenže německý klub začal sezonu bídně a po čtyřech prohrách ze sestavy Hloušek vypadl. Do desátého kola se v ní už neobjevil.

  • Tomáš Pekhart

    Klub: Ingolstadt

    Odehrané zápasy: 2
    Odehrané minuty: 37

    Tomáš Pekhart Tomáš PekhartFoto fcingolstadt.de

    Před sezonou si věřil. Doufal, že dostane více šancí než ve druhé lize a byl připravený je využít. Jenže to se přepočítal. V prvních utkáních se dokonce ani nevešel do nominace. V deseti zápasech odehrál jen 37 minut. Největší porci dostal v tom posledním, na hřiště se dostal v 66. minutě.

  • Jaroslav Drobný

    Klub: Hamburk

    Odehrané zápasy: 5
    Odehrané minuty: 450

    Jaroslav Drobný Jaroslav DrobnýFoto profimedia.cz

    Sezonu začal jako dvojka, po třech zápasech se ale do brány dostal a pět kol ji opanoval. Drobný určitě nechytal špatně, po debaklu na půdě Herthy Berlín se ale do branky vrátil René Adler. Hamburk má v Drobném každopádně minimálně spolehlivou dvojku, která ho už několikrát vytáhla z problému.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud