29. listopadu 2015 • 04:58

Černý jde na dračku! Sleduje ho Arsenal, zájem má Hamburk

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadaný český útočník Václav Černý je v posledních dnech na roztrhání. Ve čtvrtek se poprvé prosadil v A týmu Ajaxu a o pár dní později se v Německu už šíří zvěsti, že si ho bundesligový Hamburk vyhlédl jako možnou posilu. A co víc! Německý deník Bild mu už našel i přezdívku. „Nový Arjen Robben“.



Nizozemský Ajax v něm má drahokam, který začíná postupně opracovávat. Český mladík ještě ani neodehrál celé soutěžní utkání v červenobílém dresu a už si ho zapisují na seznam možných posil.

Na stadionu Celtiku se prý podle německého webu sledujícího přestupy byli na Černého podívat zástupci Juventusu, Chelsea, Arsenalu, United i City a k tomu všemu i zástupci Hamburku, kteří mají o 18letého fotbalistu vážný zájem.

V lednovém přestupním termínu chce šestý celek bundesligy posílit pozici křídelního hráče. A právě Václav Černý patří mezi hlavní kandidáty. Spolu s ním je v hledáčku už delší dobu o dva roky starší Dán Pione Sisto z Midtjyllandu, který hrál také na červnovém EURO do 21 let a vstřelil českému výběru ve vzájemném duelu, který Češi prohráli, rozhodující gól.

Václava Černého právě stíhají spoluhráči z Ajaxu, kteří s ním chtějí oslavit jeho rozhodující trefu na půdě Celtiku
Václava Černého právě stíhají spoluhráči z Ajaxu, kteří s ním chtějí oslavit jeho rozhodující trefu na půdě Celtiku

Podle sportovního ředitele Hamburku Petera Knäbela potřebuje klub hráče, který by přinesl do hry HSV více přímočarosti, rychlosti a tahu na branku, což Černý v sobě má. Ostatně to ukázkově předvedl v utkání Evropské ligy proti Celtiku, kdy si sprintem přes celé hřiště naběhl do šance, převzal míč a nekompromisně zakončil.

A v Černém vidí velký potenciál. Jeho příběh prý připomíná hvězdného záložníka Bayernu Mnichov Arjena Robbena. Oba jsou leváci, rychlostní typy. Jediný rozdíl je v tom, že nizozemský fotbalista začínal kariéru v Groningenu.

Jednání s nizozemským klubem však nebudou snadná. Český reprezentant do 21 let prodloužil v říjnu smlouvu do roku 2020 a zřejmě se nikam nepohrne.

Navíc by ho mohla odradit i špatná zkušenost jeho staršího kamaráda Dominika Maška, který v německém klubu působil od 17 let a v A týmu nedostal větší příležitost. Letos v létě odešel jako volný hráč do Cambuuru, který hraje první nizozemskou ligu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud