13. prosince 2015 • 14:40

Tahák od Guardioly! Lahm hrál s papírem v ruce, co na něm bylo?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý týden dostal Bayern Mnichov lekci od Borussie Mönchengladbach. V sobotu proti Ingolstadtu sice vyhrál 2:0, ale s bundesligovým nováčkem měli svěřenci Pepa Guardioly značné potíže. Proto španělský kouč nervózně pobíhal podél postranní lajny a dumal, jak na soupeře. V jednu chvíli dokonce napsal pokyny na papír a předal je kapitánovi Philippu Lahmovi, který si je přečetl a následně ukázal dalšímu spoluhráči.



Běžela 56. minuta a německý obránce Philipp Lahm se chystal ke vhazování. Při něm ho však vyrušil trenér Guardiola, který mu předal papír s taktickými pokyny. Obránce tak vhodil míč do hry a začal číst, co po něm kouč žádá.

Co bylo na papíru napsáno? Zvědaví byli i němečtí reportéři, ale dočkalo se jim vtipné odpovědi. „Ať vstřelím gól a nejlépe levačkou,“ chechtal se po utkání Lahm, který doopravdy přispěl k výhře Bavořanů gólem levou nohou.

VIDEO: Guardiola poslal pokyny na papíře, Lahm s nimi hrál

Španělskému trenérovi ale během zápasu moc do smíchu nebylo. Ingolstadt totiž hrál s úřadujícím mistrem až do 65. minuty vyrovnanou partii, což přivádělo Guardiolu do rozpaků. Nakonec soupeře načal svoji 15. ligovou trefou Robert Lewandowski.

„Musím velmi pochválit můj tým, ale také Ingolstadt za jejich odvážný výkon. Dnes jsme hráli proti nejlepšímu soupeři v této sezoně,“ ocenil po vyhraném utkání soupeře Guardiola. Kapitán Bayernu souhlasil. „Od začátku zápasu nás dostali pod tlak. Nebyli jsme vůbec aktivní. Z toho se musíme poučit. Hrát energicky a s chutí,“ dodal.

Bayern tak druhé ligové zaváhání za sebou nedovolil a zajistil si už jednadvacátý titul podzimního mistra. Český útočník Tomáš Pekhart chyběl v nominaci hostů na utkání.

Na trávníku byly i rozepře mezi obráncem Bayernu Philippem Lahmem a Robertem Baurem z Ingolstadtu
Na trávníku byly i rozepře mezi obráncem Bayernu Philippem Lahmem a Robertem Baurem z Ingolstadtu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud